to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 12.07.2019

Πολιτική

Η Ν.Δ. «δεν ξέρει-δεν απαντά» για τον κ. Οικονόμου (βίντεο)

Κανένα θέμα δεοντολογίας δεν βλέπει η Ν.Δ. για τον σύμβουλο της Lamda Development, Δημήτρη Οικονόμου, που ορίστηκε υφυπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να ακουστεί αλλά το πρόβλημα είναι ότι η Ν.Δ. δεν βλέπει τίποτα το μεμπτό σε αυτή την υπουργοποίηση. Με στελέχη του ΣΕΒ και της Lamda Develpment στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι θα υπερασπιστεί το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο συμφέρον;

Κανένα θέμα δεοντολογίας δεν βλέπει η Ν.Δ. Ο βουλευτής της Β. Οικονόμου δεν απάντησε τίποτα για τον σύμβουλο της Lamda Development Δημήτρη Οικονόμου, που ορίστηκε υφυπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου στην ΕΡΤ εξήγησε ότι: «Έχουμε ένα παράδοξο ότι οι αρμοδιότητες έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό σε υφυπουργούς που είναι τεχνοκράτες και όχι σε πολιτικά στελέχη δηλαδή να έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό. «Γιατί δεν βάζει κανόνες για τους τεχνοκράτες ο πρωθυπουργός;» ρώτησε τονίζοντας ότι:

«Η περίπτωση του κ. Οικονόμου που είναι στην Lamda Development δεν είναι τόσο απλή. Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε διαπραγμάτευση.» 

«Ιδρύθηκε ένας οργανισμός με όλη την αυτοδιοίκηση της περιοχής όπου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Ελληνικού ο κ. Κωνσταντάντος, κατοχυρώθηκαν οι δημόσιοι χώροι και του τελευταίους μήνες βλέπαμε μια κωλυσιεργία που ήταν από τη μεριά του ιδιώτη επενδυτή και τότε εκτιμήσαμε ότι θέλει επαναδιαπραγμάτευση.»

«Κάτι που επιβεβαιώθηκε και προεκλογικά το είχε πει σε πάνελ ο κ. Κυρανάκης ότι η Ν.Δ. θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και θα αλλάξει το νόμο.»

«Όταν έρχεσαι με λογική επαναδιαπραγμάτευσης και βάζεις εξωκοινοβουλευτικό υπουργό έναν άνθρωπο που ήταν κομμάτι αυτής της διαπραγμάτευσης και εκφράζει αυτά τα συμφέροντα. Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Είναι υποκριτικό να μιλάμε για κώδικα δεοντολογίας στα γραφεία των υπουργών και όχι αναφορικά με την σύνθεση της κυβέρνησης.»

Η απάντηση που έλαβε από τον Βασίλη Οικονόμου ήταν «επίθεση» στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική κατά της κ. Ξενογιαννακοπούλου φανερώνοντας την δύσκολη θέση που βρισκόταν να απαντήσει επί της ουσίας στο θέμα

«0 εις το πηλίκον. Δεν έγινε τίποτα. Δεν ξεκίνησε η μπουλντόζα. Είναι φαντασιώσεις. Όλα αυτά είναι φλυαρίες». «Δεν ξέρετε το θέμα. Ψηφίστηκε στην Βουλή. Το απόλυτο μηδέν κάνατε» ανέφερε ο Β. Οικονόμου.

«Δεν απαντάτε στο μείζον. Πάτε για επαναδιαπραγμάτευση και ο αρμόδιος υπουργός είναι στέλεχος του ιδιώτη επενδυτή. Αυτό δεν σας αφορά;» απάντησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Αποφεύγει να απαντήσει στο θέμα δεοντολογίας ο κ. Οικονόμου» είπε τέλος η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Και επειδή ο κ. Οικονόμου πραγματικά δεν απαντούσε επί της ουσίας έσπευσε να τον συνδράμει ο καλεσμένος δημοσιογράφος ως σχολιαστής.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)