to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:56 | 01.12.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η ΝΔ αντί να ελέγξει την Opinion Poll την υπερασπίζεται

«Με τις φαιδρές ανακοινώσεις στις οποίες καταφεύγουν στη ΝΔ εκτίθενται στην αυτογελοιοποίηση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


φωτ. Eurokinissi

Την απελπισία της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα επιβεβαιώνει η ανακοίνωση που εξέδωσαν γαλάζιοι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής. Μεταξύ άλλων ισχυρίζονται ότι κατέρρευσε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Opinion Poll, μετά από δήλωση του Ηλία Νικολακόπουλου. Ωστόσο πρόκειται για υπόθεση άσχετη με την Εξεταστική και αφορά εξώδικη αντιδικία της δημοσκοπικής εταιρείας με τον εκλογικό αναλυτή.

Ο Ηλίας Νικοκαλόπουλος ανασκεύασε τη δήλωση ότι η Opinion Poll δεν ήταν μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), καθώς η εταιρεία είχε γίνει μέλος λίγους μήνες νωρίτερα.

«Η ΝΔ είτε τελεί υπό πλήρη πανικό, είτε δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει και τι λέει» σημειώνουν με νόημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Με όλη μας την συμπάθεια προς τους συναδέλφους βουλευτές της ΝΔ στην εξεταστική για την απόγνωσή στην οποία βρίσκονται, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η επιτροπή διερευνά το σκάνδαλο της κρατικής χρηματοδότησης της τάξης των 270.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση στον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχ. Διαμαντή και όχι εάν η εταιρία είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ ή όχι» σημειώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτουν:

«Τα μέλη της πλειοψηφίας στην εξεταστική, αντί να γίνονται αυτόκλητοι υπερασπιστές της εταιρείας την οποία υποτίθεται ότι ελέγχουν, στην εξώδικη αντιδικία της με τον κο Νικολακόπουλο, ας μας απαντήσουν καλύτερα γιατί η ΝΔ αρνήθηκε την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 2/6/2021 για την δημοσκόπηση της 31-5-21.

Η άρνηση αυτή, η πρωτοφανής αφωνία του ιδιοκτήτη της ελεγχόμενης εταιρίας καθώς και του αρμοδίου υπουργείου ψηφιακής Διακυβέρνησης για όσα κατηγορούνται δημόσια, αποδεικνύουν ότι το Μαξίμου έχει πολύ λερωμένη την φωλιά του, γι αυτό και οι βουλευτές της Ν.Δ. έχουν εντολή για συγκάλυψη. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, αρνήθηκαν εκτός των άλλων και την κλήση του κ. Διαμαντή στην Εξεταστική.

Με τις φαιδρές ανακοινώσεις στις οποίες καταφεύγουν, εκτός από το να προδίδουν την αγωνία τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται στην αυτογελοιοποίηση» καταλήγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)