to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 27.05.2018

Διεθνή

«Η ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι δικαίωμα»: Το Βερολίνο είπε όχι στην ακροδεξιά φιέστα του AfD

«Η ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι δικαίωμα» φώναζαν χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους λέγοντας ηχηρό όχι στην ακροδεξιά φιέστα που έστηνε το AfD


Με μία δυναμική κινητοποίηση το αντιφασιστικό κίνημα «έσβησε» την ακροδεξιά φιέστα που είχε ετοιμάσει το AfD στο Βερολίνο. Οργανώσεις, κινήματα, πολιτικοί, καλλιτέχνες, συνδικάτα πραγματοποίησαν μεγάλες πορείες στη γερμανική πρωτεύουσα ως αντίδραση για την διαδήλωση και γιορτή που είχε ετοιμάσει το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Το μεσημέρι, ένα πλήθος διαδηλωτών του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έκανε πορεία από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου προς την πύλη του Βραδεμβούργου, φωνάζοντας τα αγαπημένα συνθήματα αυτού του σχηματισμού: «Η (καγκελάριος Άγγελα) Μέρκελ πρέπει να φύγει» και «Είμαστε ο λαός».

Στην άλλη όχθη του Σπρέε, μπροστά από το Ράιχσταγκ, την έδρα της Βουλής, χιλιάδες συνδικαλιστές, απλοί Βερολινέζοι και μέλη ενώσεων ή κομμάτων φώναξαν ηχηρό όχι στην ακροδεξιά.

Μάλιστα απέκλεισαν μια γέφυρα υποχρεώνοντας τους διαδηλωτές της AfD να αλλάξουν την αρχική τους διαδρομή. Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους από άλλον δρόμο.

Αλλού η αστυνομία ανακοίνωσε πως χρειάσθηκε να καταφύγει σε δακρυγόνα για να χωρίσει ορισμένους διαδηλωτές.

Ανταλλάχθηκαν επίσης βρισιές και η AfD ανέφερε πως μπογιές και πέτρες ρίχτηκαν το πρωί εναντίον ενός λεωφορείου με διαδηλωτές της

«Η ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι δικαίωμα» και «Όλο το Βερολίνο είναι εναντίον της AfD», φώναζαν οι χιλιάδες διαδηλωτές.

Πλοία κατά της AfD, διακοσμημένα με πανό και μπαλόνια, συμμετείχαν επίσης στη συγκέντρωση, ενώ νυκτερινά κέντρα είχαν προβλέψει να πνίξουν τα συνθήματα της άκρας δεξιάς μέσα στη μουσική τέκνο με τη βοήθεια μεγαφώνων τοποθετημένων σε καμιονέτες και σε πλοία.

(πηγή: Αυγή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)