to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 24.12.2016

Πολιτική

Η μπάλα (ξανά) στην εξέδρα από τη ΝΔ για τον «Κήρυκα... Δανείων» - Κάνει λόγο για λάσπη και ψεύδη

Νέα επίθεση από τη ΝΔ στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αντί απαντήσεων για τα δάνεια της "ΚΗΡΥΞ ΑΕ", της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και για τα όσα είπε σήμερα το πρωί ο N. Παππάς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σεβόμενοι το πνεύμα των ημερών είχαμε αποφασίσει να μην απαντήσουμε στην ταχύτατη υιοθέτηση από την Κυβέρνηση του κατάπτυστου δημοσιεύματος της εφημερίδας των Καλογρίτσα - Βαξεβάνη (σ.σ.: διαβάστε αναλυτικά). 

Οι προκλητικές, όμως, δηλώσεις και τα υπονοούμενα του κ. Παππά σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο. 

Η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου:

- Που δεν έχει πει ούτε κουβέντα για τη σχέση της με τον ειδικό στις offshore κ. Αρτεμίου και τα ταξιδάκια μαζί του στη Βενεζουέλα 

- Που προστατεύει το φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία της “Αυγής”, συμπορεύεται πλέον απροκάλυπτα με τα ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα της εφημερίδας των βοσκοτοπίων που αποδεικνύεται πρωταθλήτρια στη λασπολογία. 

Λάσπη που υιοθετούν, την ίδια στιγμή που αποκρύπτουν το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που πρόσφατα διαβιβάστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο η εφημερίδα  “Αυγή”, παρά την κακή της οικονομική κατάσταση, λαμβάνει δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν ψάχνουν για "στρατηγικούς κακοπληρωτές" ας κοιταχτούν καλύτερα στον καθρέφτη και ας αναλογιστούν πως λέγεται αυτός που βρέθηκε στην κατοχή του με ένα κτίριο που δεν του άνηκε και το οποίο αγοράστηκε με δάνειο το οποίο αδιαφανώς κουρεύτηκε κατά 60%».

ΥΓ. Περιμένουμε από τον κατά τ' άλλα λαλίστατο κ. Παππά να απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας για τις σχέσεις του με τις offshore του κ. Αρτεμίου, της «Αυγής», καθώς και για τα περίεργα ραντεβού του με ανθρώπους που μπαίνουν και τον συναντούν από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου...

Όπως τόνισε την Παρασκευή το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο κ. Μητσοτάκης, που αναγκάστηκε μετά τη γενική κατακραυγή και την πρόσφατη εξεταστική στη Βουλή, να προχωρήσει σε ρύθμιση των δανείων της εταιρείας "ΚΗΡΥΞ ΑΕ", της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο ίδιος και εξέδιδε την εφημερίδα "Κήρυκας Χανίων", προσπαθεί να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση.

Έχοντας δικαιώσει τον τίτλο "στρατηγικός κακοπληρωτής" καλό θα είναι να μην προκαλεί και να πληρώσει τα χρέη του. Άλλωστε η ρύθμιση που του έχει γίνει (για χρέη 718.132 ευρώ θα πληρώνει 3.000 το μήνα και στις 2.11.2018 θα μπορεί να κάνει νέα ρύθμιση!...) προκαλεί το κοινό αίσθημα».

 

Η πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ

Ο επίσημος εργολάβος εκτόξευσης λάσπης της κυβέρνησης κ. Βαξεβάνης, ξαναχτύπησε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας (χωρς όμως να δίνει ουσιαστική απάντηση για τα δάνεια και τη σκανδαλώδη ευνοϊκή ρύθμιση «αποπληρωμής» τους) σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

"Από το πρώτο φύλλο κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας του κ. Καλογρίτσα, επισημάναμε τον πραγματικό σκοπό έκδοσής της που δεν είναι άλλος από την εκτέλεση συμβολαίων σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της απερχόμενης παρέας του Μαξίμου", σημειώνει η Πειραιώς και προσθέτει: "Μετά το φιάσκο του διαγωνισμού παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και την παροιμιώδη αποτυχία των κ. Τσίπρα και Παππά να αποκτήσουν κανάλι με δάνεια της Τράπεζας Αττικής, ο επίδοξος καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Καλογρίτσας, προκαλεί τους πολίτες με ένα ψευδές και χυδαίο πρωτοσέλιδο, που επιχειρεί να εμπλέξει σε δήθεν τραπεζικό σκάνδαλο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη".

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως "συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία "ΚΗΡΥΞ Α.Ε." είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις".

Καταλήγοντας η ΝΔ υπογραμμίζει: "Ό,τι και αν κάνει, όμως, όποιες βρώμικες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει η παρέα του Μαξίμου, θα βουλιάξει στη λάσπη που κατασκευάζει. Η αλήθεια πάντα κερδίζει».  

Η ΝΔ και με ενημερωτικό της σημείωμα χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ψευδές και χυδαίο:

"Επιστρατεύει τέτοια χυδαιότητα, που ούτε καν η δημόσια τηλεόραση δέχθηκε να διαφημίσει, καθώς η νομική υπηρεσία της Ε.Ρ.Τ. και άλλων τηλεοπτικών σταθμών, δικαίως εκτίμησαν ότι προσβάλλει χωρίς στοιχεία την προσωπικότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σαφές ότι το πρωτοπαλίκαρο του κ. Παππά, ο «αντικειμενικός» κ. Βαξεβάνης που μάχεται δήθεν για την ελεύθερη δημοσιογραφία και «αποκαλύπτει» ανύπαρκτα σκάνδαλα, ουδέποτε ασχολήθηκε με τα έργα των κατά καιρούς επιχειρηματιών - συνεργατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές", προσθέτει η Πειραιώς και διατυπώνει τα εξης ερωτήματα:

"'Αραγε, που ήταν ο κ. Βαξεβάνης όταν αποδείχθηκε ότι ο εκδότης του επιχείρησε να αρπάξει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες συμμετέχοντας σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς αντίκρυσμα;

Παρουσίασε, ως «αδέκαστος» και «αντικειμενικός» δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι είναι, την είδηση περί επιβολής προστίμου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων και φοροδιαφυγή στον πατέρα του εκδότη του και εργολάβο δημοσίων έργων κ. Χρήστο Καλογρίτσα, στον οποίο μοιράζει δημόσια έργα ο κουμπάρος του κ. Σπίρτζης;

Δημοσίευσε τη σύλληψη μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης του κατόχου περιφερειακών σταθμών κ. Καραγιώργη στις επιχειρήσεις του οποίου επίσης είχε αναλάβει διευθυντική θέση;".

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικριτικά για τον κ. Βαξεβάνη λέει επιπλέον ότι "αυτού του είδους τη δημοσιογραφία υπηρετεί" και πως για την δημοσιογραφική επάρκεια και την ηθική υπόστασή του δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά.

"Ο πανικός που του δημιουργεί η κατηφόρα της κυκλοφορίας των εντύπων του τον ωθούν σε νέες αθλιότητες, θεωρώντας ότι με τη συνταγή του «κιτρινισμού» μπορεί να εξαπατά τους αναγνώστες και να υπηρετεί πιστά τα σχέδια των εντολοδόχων του", συμπληρώνει η ΝΔ και τονίζει πως το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά τα δάνεια της εταιρίας «ΚΗΡΥΞ Α.Ε.» δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, "παρά την προσπάθεια του κ. Βαξεβάνη να παρουσιάσει ως αληθινά πράγματα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα".

Επιπρόσθετα το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης λέει πως αντίθετα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, το πόρισμα αναγνωρίζει ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία, όπως και χιλιάδες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, τα δάνεια της «ΚΗΡΥΞ Α.Ε.» είναι:

-Πλήρως ενήμερα

-Ρυθμισμένα

-Και εξασφαλισμένα με εμπράγματες και σοβαρές προσωπικές εγγυήσεις.

Κατά συνέπεια - συνεχίζει η Πειραιώς- δεν τίθεται ζήτημα ζημίας του Δημοσίου ή των δανειοδοτριών τραπεζών, ενώ σημειώνεται ότι η εταιρία είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη.

Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα το σχετικό απόσπασμα του πορίσματος και προσθέτει ενώ για το δάνειο που αφορά την ανέγερση ακινήτου στο κέντρο των Χανίων για εμπορική εκμετάλλευση, λέει πως η αλήθεια είναι ότι έχουν καταβληθεί από τη δανειολήπτρια εταιρία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου.

Το σύνολο δε του μηνιαίου μισθώματος (που ξεκίνησε από 14.000 ευρώ και αναπροσαρμόστηκε στις 9.000 ευρώ) έχει συνδεθεί με την αποπληρωμή του δανείου, ενώ όπως σημειώνεται στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος η αξία του ακινήτου, το οποίο άλλωστε το ίδιο αποτελεί εγγύηση του δανείου, υπερκάλυπτε το ποσό κατασκευής του, καθώς επίσης και ότι το ακίνητο τελεί σε μακροχρόνια εξασφαλισμένη μίσθωση από γνωστή εμπορική αλυσίδα.

"'Ανθρακες λοιπόν ο «θησαυρός» της κίτρινης φυλλάδας του κ. Καλογρίτσα, που θα πρέπει κάποτε να μας πει πως βρήκε τα αναγκαία κεφάλαια για την έκδοση της εφημερίδας Documento, όταν μερικούς μήνες πριν δεν μπόρεσε να πληρώσει το τίμημα για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας που πλειοδότησε", καταλήγει στο ενημερωτικό της σημείωμα η Πειραιώς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)