to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η μετά θάνατον δικαίωση της Φώφης Μπουλούτα και ο αυταρχικός κατήφορος Σαμαρά

Μία πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας έφερε ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση της εκλιπούσας εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και αποτέλεσε αφορμή για να ξεδιπλωθεί η ακραία αυταρχική και αντιδημοκρατική αντίληψη του πρώην πρωθυπουργού (και με σημαίνοντα ρόλο στη σημερινή ΝΔ), Αντώνη Σαμαρά.



Η Φώφη Μπουλούτα είχε απολυθεί εκδικητικά το 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών, ύστερα από την εμπλοκή της σε διαμάχη με το γιο του Αντ. Σαμαρά για ζήτημα αντιγραφής. Ακολούθησε ένας μαραθώνιος για την εκπαιδευτικό και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), όπου τα εμπόδια και οι μεθοδεύεις της πλευράς Σαμαρά οδήγησαν στη συγκάλυψη της εκδικητική απόλυσης και την οικονομική εξόντωση της Φώφης Μπουλούτα, η οποία είχε αναγκαστεί να καταφύγει στη δικαιοσύνη.
Το θέμα ανέσυρε το περασμένο καλοκαίρι, μέσω της ιστοσελίδας του, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, σε άρθρο του οποίου κατεγράφη ο ισχυρισμός ότι η εκπαιδευτικός, η οποία έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2017, ορθώς απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών, καθώς ήταν «ανεπαρκής» στη δουλειά της και ότι όσα διαδίδονται περί εκδικητικής απόλυσής της είναι «αθλιότητες».
Η ΟΙΕΛΕ πήρε θέση για την -εκλιπούσα- Φώφη Μπουλούτα, υπενθύμισε τις επαφές της Ομοσπονδίας με τον τότε υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο (ο οποίος είχε υποσχεθεί τη διευθέτηση του ζητήματος εκ μέρους του Σαμαρά), καθώς και τις ευθύνες του Κολλεγίου Αθηνών, που αρνήθηκε να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, όπως είχε ζητήσει η πλευρά Μπουλούτα (ώστε να προστατευθεί ο μαθητής), με αποτέλεσμα να προκληθεί η «διαρροή» των στοιχείων της υπόθεσης σε ΜΜΕ.
Επίσης, η ΟΙΕΛΕ έστειλε στον υπουργό Παιδείας αίτημα να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της εκπαιδευτικού, όπως και έγινε. Έτσι, στις 3/1/2019 το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανάκληση της απόλυσης της Φώφης Μπουλούτα, δικαιώνοντας μετά θάνατον την αγωνίστρια εκπαιδευτικό.

Τα «περίεργα» αντανακλαστικά της δικαιοσύνης

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κουρουτός, απάντησε στο προαναφερθέν δημοσίευμα, για να λάβει στη συνέχεια εξώδικο από τον Αντ. Σαμαρά. Ο Μιχ. Κουρουτός έστειλε με τη σειρά του νέο εξώδικο και καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά Σαμαρά, στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, προχώρησε σε αγωγή κατά του πρώην πρωθυπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.
Η δικαιοσύνη, ωστόσο, επέδειξε πολύ ταχύτερα αντανακλαστικά στην αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε δύο μήνες μετά, στις 20 Νοεμβρίου 2018, ο Αντώνης Σαμαράς, σε βάρος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, αλλά και δημοσιογράφων, μέσω της οποίας αξιώνει το ποσόν των 100.000 ευρώ!
Το γεγονός ότι ορίστηκε άμεσα δικάσιμος (για την περασμένη Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου), μέσω της διαδικασίας περιουσιακών διαφορών και μάλιστα με αριθμό πινακίου 1, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τη σπουδή των δικαστών.
Η εκδίκαση πήρε αναβολή για τις 14 Μαρτίου 2019, ενώ στη Ευελπίδων πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης συνδικαλιστές, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και αλληλέγγυοι πολίτες. Ο Μιχ. Κουρουτός κάνει λόγο μέσω της «Εποχής» για «πρωτοφανή, στα μεταπολιτευτικά χρονικά, νομική δίωξη Ομοσπονδίας εργαζόμενων από πολιτικό πρώτης γραμμής και δη πρώην πρωθυπουργό, δίωξη η οποία εκφράζει την αλαζονεία της εξουσίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω όσων συνέβησαν σε ένα εκ των πλέον ιστορικών σχολείων της χώρας, του Κολλεγίου Αθηνών».
Ακόμη, υπενθυμίζει τα νέα στοιχεία που παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου της 8ης Ιανουαρίου (περισσότερα στο https://www.oiele.gr), με βάση τα οποία κατέρρευσε το βασικό επιχείρημα της πλευράς Σαμαρά, ότι δηλαδή ορθώς απολύθηκε η Φώφη Μπουλούτα, καθώς ήταν «ανεπαρκής εκπαιδευτικός».
Τέλος, σημειώνει ότι, μετά την ανάκληση της ντροπιαστικής απόφασης του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), τον Δεκέμβριο 2013, το οποίο αρνήθηκε να εξετάσει, ως όφειλε, την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης της Φώφης Μπουλούτα, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε την περασμένη Πέμπτη από το υπουργείο Παιδείας την άμεση σύγκληση του ΚΥΣΔΕ, για να επανεξετάσει την καταγγελία σύμβασης εκδίδοντας αυτή την φορά οριστική απόφαση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)