to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 27.11.2014

Πολιτική

Η Merrill Lynch διαψεύδει το e-mail της Capital

Ο Θ. Βαμβακίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, σημείωσε πως ο Γ. Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του με τον Γ. Μηλιό στο City του Λονδίνου, εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είναι γνωστό στον ελληνικό λαό.


Για τη συνάντηση που είχαν τα στελέχη της Bank of America-Merrill Lynch αλλά και για τη διαρροή του περιβόητου e-mail στέλεχος του οίκου Capital τοποθετήθηκε την Πέμπτη το διευθυντικό στέλεχος του διεθνούς οίκου Θάνος Βαμβακίδης.


«Τα όσα καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Capital δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση», είπε ο Θ. Βαμβακίδης. «Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε σκοπό ο Γ. Σταθάκης να εξηγήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ομάδα επενδυτών μας. Δεν είπε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό».

Και συνέχιζε: «Δεν ήταν παρών (σ.σ.: ο εκπρόσωπος της Capital) στην εκδήλωση της Bank of America-Merryll Lynch και πολλά από αυτά στα οποία αναφέρεται στο mail δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση. Σ' αυτήν ο κ. Σταθάκης εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό, και στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές ευχαρίστησαν τον κ. Σταθάκη γι' αυτή την παρουσίαση».

Ο Θ. Βαμβακίδης σημείωσε στη συνέχεια πως αυτό που τρομάζει τις αγορές είναι το άγνωστο, επομένως θεωρεί πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε θετική κατεύθυνση. «Το άγνωστο και η αβεβαιότητα τρομάζουν τις αγορές και άρα, από αυτήν την άποψη, ήταν καλό που ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί μας για να εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αυτό είναι καλό για τις αγορές. Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτή τη στιγμή και θα ήταν θετικό να υπάρξει μια συμφωνία πριν από τις γιορτές. Τα όσα καταγγέλλει (σ.σ.: ο εκπρόσωπος της Capital) δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση και δεν αντιπροσωπεύουν όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Δεν ειπώθηκε τίποτε επιπλέον από αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί στο ελληνικό κοινό», κατέληξε ο Θ. Βαμβακίδης.

Η απάντηση της Capital Group

Ανακοίνωση για το φερόμενο e-mail του επενδυτή Τζόερκ Σπόνερ εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η εταιρεία Capital Group.

"Είναι πολιτική μας να μην σχολιάζουμε οποιαδήποτε προσωπική και ιδιωτική επικοινωνία των επενδυτών μας. Ο κ. Σπόνερ είναι αναλυτής και ένας από τους περίπου 300 επενδυτές που δουλεύουν για την Capital Group. Στην Capital όλοι οι επενδυτές έχουν την ευθύνη των αποφάσεων τους για το που θα επενδύσουν, που βασίζονται στην ισχυρή τους πεποίθηση. Δεν υπάρχει καθολική άποψη για οποιαδήποτε εταιρεία, αγορά, περιοχή ή χώρα. Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δ. Παπαδημούλης: Αντί να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έβλαψαν τη χώρα.

«Μετά τη Merrill Lynch και η Capital "αδειάζει" το περίφημο μέιλ του κ. Sponer. Όσοι έσπευσαν, αντί να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έβλαψαν τη χώρα», σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)