to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 11.10.2016

Διεθνή

Η Μέρκελ ζήτησε από τον Αιθίοπα πρωθυπουργό να ανοίξει την πολιτική σκηνή στην αντιπολίτευση

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από την Αιθιοπία να ανοίξει την πολιτική της σκηνή στην αντιπολιτευση και να διασφαλίσει ότι η αστυνομία δεν χρησιμοποιεί βία εναντίον των διαδηλωτών, περισσότερο από έναν χρόνο αφού ξεκίνησαν ταραχές στη χώρα στις οποίες τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με οργανώσεις.


Η Μέρκελ σε κοινή της συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέν έφτασε στη χώρα μετά την πρόσφατη αναζωπύρωση των βίαιων κινητοποιήσεων κοντά στην πρωτεύουσα, συγκρούσεις οι οποίες έχουν ρίξει τη σκιά τους στη χώρα που διαθέτει μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Αφρική.

Δυτικά κράτη, τα οποία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων δωρητών της χώρας αυτής που παραμένει φτωχή, θέλουν οι εταιρείες τους να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Αιθιοπία όμως ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από την απολυταρχική προσέγγιση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη.

«Επισήμανα ότι θα πρέπει να κάνετε έναν ανοικτό διάλογο με τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα», επεσήμανε η Μέρκελ στον Χαϊλεμαριάμ, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις θα πρέπει να είναι λελογισμένη.

«Στη δημοκρατία πρέπει πάντα να υπάρχει μια αντιπολίτευση που έχει φωνή, στην καλύτερη περίπτωση στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στις εκλογές του 2015 τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε μία έδρα στο κοινοβούλιο της Αιθιοπίας και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για νοθεία. Στην προηγούμενη βουλή υπήρχε μόλις ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει χρήση υπερβολικής βίας. Αν συνέβη, θα ερευνήσουμε τις μονάδες που εμπλέκονται», απάντησε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)