to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:32 | 04.02.2019

Διεθνή

Η Μέρκελ ξεκινά διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον αυτοκράτορα Ακιχίτο


   Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ φθάνει σήμερα στην Ιαπωνία για διήμερη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας θα δει τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, τον αυτοκράτορα Ακιχίτο, φοιτητές ιαπωνικών πανεπιστημίων και επιχειρηματίες.

   Αργότερα σήμερα η Μέρκελ και ο Άμπε θα συζητήσουν για τις πολιτικές προστατευτισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα υπογραμμίσουν τη στενή σχέση των χωρών τους, σύμφωνα με γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

   Η πέμπτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Ιαπωνία ενόσω βρίσκεται στην καγκελαρία καταγράφεται τρεις ημέρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας.

   Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν εξάλλου για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανάμεσά τους την ψηφιακή μετάβαση, τις δημογραφικές αλλαγές και τη βιώσιμη ενέργεια, κατά πηγές στο Βερολίνο.

   Η Μέρκελ προγραμματίζεται ακόμη να συζητήσει αύριο Τρίτη με τον αυτοκράτορα. Ο Ακιχίτο πρόκειται να εγκαταλείψει τον θρόνο των χρυσανθέμων την 30ή Απριλίου. Θα πρόκειται για την πρώτη παραίτηση από τον αυτοκρατορικό θώκο τα τελευταία περίπου 200 χρόνια.

   Η γερμανίδα καγκελάριος θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Ναρουχίτο, ο οποίος θα αναρρηθεί στον θρόνο την 1η Μαΐου.

   Ακόμη, η Μέρκελ θα δει πανεπιστημιακούς φοιτητές στο Τόκιο και αντιπροσώπους γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων από ένα ευρύ πεδίο τομέων (ηλεκτρονικά, τεχνητή νοημοσύνη, φαρμακευτικά, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες...).

   Η Ιαπωνία παραμένει εξαιρετικά σημαντικός εταίρος της Γερμανίας. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος στην Ασία, μετά την Κίνα. Ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών ανήλθε συνολικά σε 42,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, από 37,2 δισεκ. το 2015, κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της destatis.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)