to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 21.09.2017

Διεθνή

Η Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες

Οι φόβοι πως η απάθεια των ψηφοφόρων στη Γερμανία μπορεί να δώσει ώθηση στην ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις εκλογές της Κυριακής έκαναν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον κύριο αντίπαλό της, τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, να απευθύνουν έκκληση προς τους υποστηρικτές τους τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικές εκστρατείας για να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν.


Καθώς πολλοί ψηφοφόροι βλέπουν σχεδόν αναπόφευκτη μια τέταρτη θητεία της Μέρκελ και είναι απογοητευμένοι από μια πομπώδη προεκλογική εκστρατεία, οι υπεύθυνοι για τις δημοσκοπήσεις λένε πως η συμμετοχή μπορεί να είναι χαμηλή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GMS που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αυτοί που σχεδιάζουν να μην ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 34%, περισσότεροι από το 29% που δεν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές το 2013.

«Το αίτημά μου προς όλους είναι να ψηφίσουν και να ψηφίσουν τα κόμματα αυτά που προσυπογράφουν 100% το σύνταγμά μας», δήλωσε σήμερα η Μέρκελ στον ραδιοσταθμό MDR, υπονοώντας αρνητικά την AfD, την οποία μερικοί σχολιαστές παρομοιάζουν με τους Ναζί το Χίτλερ.

Μερικά από τα μέλη του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχουν καλέσει τους Γερμανούς να ξαναγράψουν τα βιβλία της Ιστορίας για την εποχή των Ναζί, ενώ το κόμμα έχει πληγεί από διενέξεις για άρνηση του Ολοκαυτώματος, που είναι έγκλημα στη Γερμανία.

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Μέρκελ, την οποία οι Γερμανοί εμπιστεύονται για να υψώσει το ανάστημά της σε απρόβλεπτους ηγέτες στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Τουρκία, πρόκειται να νικήσει, η μορφή που θα έχει ο κυβερνητικός συνασπισμός της παραμένει ανοικτή.

Οι περισσότεροι αναλυτές λένε πως μια χαμηλή συμμετοχή μπορεί να δώσει ώθηση στην AfD, η οποία έχει κερδίσει δημοτικότητα επικεντρώνοντας στη μετανάστευση και την ασφάλεια.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, κάλεσε επίσης τους υποστηρικτές του να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, λέγοντας «πως όλα εξακολουθούν να είναι δυνατά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)