to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 08.09.2020

Διεθνή

Η Μέρκελ φρενάρει τη συζήτηση για διακοπή της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ φρενάρει τις συζητήσεις που ξεκίνησαν στην Γερμανία με αφορμή την δηλητηρίαση του Ναβάλνι στις οποίες διατυπώνεται το αίτημα για διακοπή της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία θα έχει την μορφή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.


«Η απόπειρα δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ένα συνταρακτικό γεγονός για το οποίο πρέπει να υπάρξει απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters από κύκλους συμμετασχόντων στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU/CSU).

Ωστόσο, «σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλοί δεν θα έβλεπαν καμία σχέση μεταξύ της υπόθεσης Ναβάλνι και του αγωγού Nord Stream 2. Αυτό που χρειάζεται είναι μια κοινή στάση των Ευρωπαίων. Στην περίπτωση της απόπειρας δηλητηρίασης του  Σεργκέι Σκρίπαλ στη Μεγάλη Βρετανία υπήρξε κοινή αντίδραση και με τις ΗΠΑ», φέρεται να είπε η καγκελάριος Μέρκελ αναφερόμενη σε γερμανικά αιτήματα για διακοπή της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου.

Πάντως, η γερμανική κυβέρνηση δεν είχε αποκλείσει προηγούμένως το ενδεχόμενο οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιλαμβάνουν επίσης και τον εν λόγω αγωγό της Βαλτικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με τους συμμετασχόντες στην εν λόγω συνεδρίαση, τόσο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους  όσο και η πλειοψηφία των βουλευτών ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τις κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream-2

«Η ξεκάθαρη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρέτγκεν για την διακοπή της κατασκευής του αγωγού είχε την υποστήριξη μιας σαφώς μικρής μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική ομάδα», ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Ταυτόχρονα, υπήρξε όμως έντονη και ευρεία κριτική στην πολιτική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)