to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 10.10.2018

Πολιτική

Η μέρα που μίλησε ο Στουρνάρας!

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε η επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ, η συμφωνία των Πρεσπών, τα ελληνοτουρκικά, ο θάνατος του «ήρωα του Αιγαίου», τα ομόλογα, οι τραπεζικές μετοχές, η πορεία της οικονομίας και οι δηλώσεις Στουρνάρα, σπέκουλα για τον νόμο Παρασκευόπουλο, η εξαπάτηση των επενδυτών από τη Folli Follie και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Καταρρέει η κινδυνολογία της Ν.Δ. για την πορεία της οικονομίας


 

Ευχαριστήρια επιστολή Όρμπαν προς τη Χ.Α. εκθέτει ΕΛΚ αλλά και Ν.Δ.

Επιστολή με την οποία ευχαριστεί για την στάση τους στην ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 σε βάρος της Ουγγαρίας, απέστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίκτωρ Ορμπάν, προς τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λάμπρο Φουντούλη. «Η ευχαριστήρια επιστολή του Βίκτορ Όρμπαν εκθέτει ανεπανόρθωτα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συνολικά, αλλά και τα μέλη που το απαρτίζουν, όπως η Νέα Δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Κόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας η Κρήτη - «Στηρίζουμε την Κύπρο στην αξιοποίηση της ΑΟΖ»

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συναντώνται στην Ελούντα, στην Κρήτη, στην 6η κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου - «Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις φιλίας μεταξύ των χωρών της Αν. Μεσογείου. Εκφράσαμε τη στήριξή μας στην Κύπρο για την αξιοποίηση της ΑΟΖ, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Η εξόρυξη είναι σημαντική για όλο τον Κυπριακό λαό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός. (αναλυτικά)


 

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Η ελληνική κυβέρνηση «σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία». (αναλυτικά)


 

«Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την επέκταση 7 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους. (αναλυτικά)


 

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» πούλησε ο Μητσοτάκης στους πρέσβεις της Ε.Ε.

Αντί «να τους εξηγήσει, γιατί στο εσωτερικό διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και στο εξωτερικό στέλνει την κα Σπυράκη σε μυστικές αποστολές να λέει τα αντίθετα». (αναλυτικά)


 

«Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλούνται οι NYT»

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το οποίο ισχυρίζεται πως οι υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους και υποκλαπείσες συνομιλίες του περασμένου Ιουνίου, που αποδεικνύουν ρωσική ανάμιξη στην ΠΓΔΜ σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. (αναλυτικά)


 

Γιατί δεν τα είπε από την πρώτη στιγμή ο Στουρνάρας;

«Ο Στουρνάρας μίλησε σήμερα, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ως κεντρικός τραπεζίτης της χώρας. Είπε αυτονόητες αλήθειες για την θετική πορεία των ελληνικών τραπεζών. Αναρωτιέμαι όμως: Γιατί δεν τα είπε από την πρώτη στιγμή, που χτύπησαν οι "σορτάκηδες";» αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο Δημ. Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

Εν κρυπτώ δαπάνες 87 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψαν στην Εξεταστική οι ορκωτοί ελεγκτές

Σκιώδεις δαπάνες «ειδικού σκοπού» ύψους 87,1 εκατ. ευρώ στους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ έφεραν στο «φως» οι τρεις ορκωτοί ελεγκτές λογιστές, Νίκος Σύκας – Δημήτρης Γιώγος – Νίκος Κούντας, που ήλεγξαν τις χρήσεις 2007 έως 2014 του Κέντρου - Αντ. Μπαλωμενάκης: «Σημαντική αποκάλυψη στη σημερινή συνεδρίαση ήταν η πληροφορία ότι διαχρονικά υπήρξαν δαπάνες που πιθανόν δεν είχαν συμπεριληφθεί στους ετήσιους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ». (αναυτικά)


 

Σε «αμόκ» ή σε «παθητική αντίσταση» ο Ζακ Κωστόπουλος;

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Αντιφάσεις από καταθέσεις αστυνομικών - Το δείγμα DNA που βρέθηκε στο μαχαίρι είναι από το αίμα του. (αναλυτικά)


 

Έφυγε από τη ζωή ο «ήρωας του Αιγαίου»

Έφυγε από τη ζωή ο λιμενικός Κυριάκος Παπαδόπουλος, γνωστός για τη δράση του στο προσφυγικό - Αύριο Πέμπτη στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία. Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού - Στην οικονομική στήριξη της οικογένειας του ηρωικού υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου και των ανήλικων παιδιών του προχωράει άμεσα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)


 

Oχτώ οι νεκροί, 25 αγνοούμενοι: Ναυάγιο προσφυγικού σκάφους στα ανοικτά της Σμύρνης

Οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος με μετανάστες βυθίσθηκε αργά χθες, Τρίτη, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας [συγκεκριμένα, απέναντι από τη Χίο] όπως έγινε γνωστό με τρίτη ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών (που μειώνει κατά έναν τον αριθμό των ανευρεθέντων νεκρών) προσθέτοντας ότι αγνοούνται άλλοι 25. (αναλυτικά)


 

«Ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών δικαιώθηκε»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος μίλησε στο news247 στους 88,6 και υπερασπίστηκε το νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίστηκε επί της υπουργίας του. (αναλυτικά)


 

«Αντιστρέψαμε την πορεία κοινωνικής διάλυσης που παραλάβαμε το 2015»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ήταν η βασική ομιλήτρια στην Ημερίδα για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγάλεω που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος». (αναλυτικά)


 

Γιατί η Ν.Δ. θυμήθηκε τώρα τη ΔΕΗ;

Επίκαιρη επερώτηση αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ αλλά την εξαγορασθείσα εταιρεία EDS της ΠΓΔΜ κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ενώ ακολούθησε και ανακοίνωση από τη ΔΕΗ. (αναλυτικά)


 

Ο «περήφανος» εθνικοσοσιαλιστής γυμνασιάρχης της ΔΑΚΕ που θέλει να αποκαλούνται «λαθρομετανάστες» οι πρόσφυγες

Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας τον χαρακτήρισε νεοναζί και καταδικάστηκε στα δικαστήρια για το χαρακτηρισμό αυτό. Η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τον διέγραψε από μέλος της το 2015. Τελευταία, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ τον αποκατέστησε. (αναλυτικά)


 

Χαμηλότοκα δάνεια για την οπτικοακουστική βιομηχανία

Νέο πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων για οπτικοακουστικές παραγωγές. (αναλυτικά)


 

2,6 εκατ. ευρώ σε δήμους για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία και για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 2.694.000,00 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. (αναλυτικά)


 

Για τις 12 Νοεμβρίου διέκοψε το δικαστήριο τη δίκη του Noor 1

Για τις 12 Νοεμβρίου διέκοψε το δικαστήριο τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Noor 1. (αναλυτικά)


 

#This_is_not_fake_news: Ανακατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στον Δήμο Βύρωνα

Διαδικτυακή εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)


 

Με σταθερά βήματα προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Πάρκου Ραδιοφωνίας στο Ίλιον

Με αποφασιστικότητα και γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι πρόδρομες εργασίες του έργου για την ανάπλαση του χώρου των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στο Ίλιον, με στόχο τη δημιουργία Πάρκου Ραδιοφωνίας. Τόσο το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όσο και η ΕΡΤ, αποδεικνύουν στην πράξη ότι υπάρχει η βούληση για γρήγορη ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών. (αναλυτικά)


 

Τη Δευτέρα 15/10 το «πρώτο κουδούνι» για τα προσφυγόπουλα στη Χίο

Τη Δευτέρα 15/10 θα υποδεχθούν πέντε σχολεία της Χίου, όπου έχουν ιδρυθεί Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), προσφυγόπουλα που διαμένουν στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Την Τετάρτη 17/10 θα βρίσκεται στο νησί και ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημ. Βίτσας, που θα παραστεί σε σχετική με το προσφυγικό ζήτημα συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Χίου. (αναλυτικά)


 

Στο ΦΕΚ η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος των 2.000 ευρώ στους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος των 2.000 ευρώ στους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά το έργο διάνοιξης 21 δρόμων στα Πευκάκια του δήμου Αγίας Παρασκευής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ξεκινά εντός του Οκτωβρίου το έργο «Διάνοιξη οδών στην περιοχή Πευκάκια Αγίας Παρασκευής», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 1,4% παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή τον περασμένο Αύγουστο

Η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση 2,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)