to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 10.07.2014

Διεθνή

Η μεγαλύτερη απεργία στο δημόσιο μετά το 1926: Στους δρόμους οι Βρετανοί ενάντια στους μισθούς φτώχειας

Εκπαιδευτικοί, πυροσβέστες, εργαζόμενοι στην περίθαλψη, βιβλιοθηκάριοι και αρκετοί ακόμη κλάδοι εργαζομένων στο δημόσιο αντιδρούν στο πάγωμα των μισθών και στις περικοπές δαπανών


Σε εξέλιξη η περγία ενός εκατομμυρίου εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που αντιτάσσονται στο πάγωμα των μισθών και στις περικοπές δαπανών, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύτηκε να αλλάξει το νόμο για τον περιορισμό των απεργιών. Πρόκειται για την πιο μαζική απεργία (με συμμετοχή πάνω από 70%) μετά τη Γενική Απεργία του 1926. 

Η συνεχής ενημέρωση του Guardian ΕΔΩ.

Φωτογραφίες από το rt.com:

View image on Twitter

View image on Twitter

View image on Twitter

Εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, πυροσβέστες και εργαζόμενοι στις μεταφορές αναμένεται, πραγματοποιούν πορεία κατά μήκος του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές της Κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας ηγείται το Συντηρητικό κόμμα.

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα περιλάβει στο μανιφέστο του για τις εκλογές του 2015 τη δέσμευση για την επιβολή κατώτατων ορίων συμμετοχής σε απεργία. «Δεν νομίζω ότι αυτές οι απεργίες είναι σωστές... νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να πάνε στην εργασία", είπε ο κ. Κάμερον, προσθέτοντας ότι η απόφαση μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης να πραγματοποιήσει απεργία βασίστηκε σε μια ψηφοφορία με 27% προσέλευση. Η Κυβέρνηση πάγωσε τους μισθούς του δημόσιου τομέα το 2010 και περιόρισε τις μισθολογικές αυξήσεις στο 1% το 2012.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή καταδεικνύει ότι οι μισθοί δεν μπορούν να συμβαδίζουν με την αύξηση του κόστους διαβίωσης. "Πώς μπορεί ενδεχομένως να είναι σωστή για την εκπαίδευση των παιδιών μας που διαταράσσεται από συνδικαλιστικές οργανώσεις που ενεργούν με αυτόν τον τρόπο”, διερωτήθηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)