to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η «Μαύρη Διεθνής» οργανώνεται και απειλεί την Ευρώπη

Αξονας Σαλβίνι - Λεπέν παρά τις επιμέρους διαφωνίες


Η “Μαύρη Διεθνής” του Ματέο Σαλβίνι και της Μαρίν Λεπέν εργάζεται για να κατακτήσει την Ευρώπη με 150 ευρωβουλευτές και το επόμενο διάστημα θα μετατρέψει το Μιλάνο της Απελευθέρωσης και της Αντίστασης σε πρωτεύουσά της, όπως ανακοίνωσαν οι δύο ακροδεξιοί ηγέτες από το Παρίσι, όπου συμφώνησαν να χρησιμοποιήσει ο καθένας κάθε επαφή, γνωριμία και επιρροή για να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερες εθνικιστικές δυνάμεις στη συμμαχία που προσπαθούν να διαμορφώσουν.

“Εργαζόμαστε για να διευρύνουμε τη συμμαχία αυτών που στις 26 Μαΐου θέλουν να αλλάξουν και να φέρουν την κοινή λογική στην Ευρώπη” σημείωσε η Λεπέν στο Twitter. Οι δύο ακροδεξιοί ηγέτες συμφώνησαν ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα δώσουν έμφαση στα θέματα της εργασίας, της προστασίας της οικογένειας και του περιβάλλοντος.

“Θα ανακοινώσουμε την αρχή μιας νέας Ευρώπης” υπογράμμισαν οι Λεπέν και Σαλβίνι, που ετοιμάζονται να κλείσουν την προεκλογική τους εκστρατεία στις 18 Μαΐου με κοινή εκδήλωση στην πλατεία του καθεδρικού ναού του “Ντουόμο” στο Μιλάνο.

Η Λέγκα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα την πρώτη μεγάλη συνάντηση τουλάχιστον 20 ακροδεξιών ευρωπαϊκών σχημάτων στο Μιλάνο. Στη διεθνή ημερίδα με θέμα “Προς την Ευρώπη της κοινής λογικής!” ο βασικός ομιλητής θα είναι ο Σαλβίνι της Λέγκας, που ανήκει στο ENF, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιοργκ Μόιτεν του γερμανικού AfD που ανήκει στο EFDD, ο Όλι Κότρο του Κόμματος των Φινλανδών που ανήκει στο ECR και πλησιάζει στο 20% και ο Άντερς Βιστίζεν του Λαϊκού Κόμματος Δανίας που ανήκει στο ECR και έχει πάνω από το 20%.

Σημείο τριβής η Ρωσία

Η συγκέντρωση όλων των ακροδεξιών, εθνικιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων κάτω από τον άξονα Σαλβίνι - Λεπέν δεν είναι όμως κάτι το εύκολο εξαιτίας των αντικρουόμενων εθνικισμών, αλλά και άλλων παραγόντων, όπως οι διεθνείς συμμαχίες του κάθε κόμματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αποστροφή που έχουν για τις σχέσεις του Σαλβίνι με τη Ρωσία του Πούτιν πολλά ακροδεξιά κόμματα της βορείου και σκανδιναβικής Ευρώπης, ξεκινώντας από τους Δημοκράτες Σουηδούς, για να μην αναφερθούμε στην Πολωνία.

Ο Τζίμι Άκεσον των Σουηδών Δημοκρατών, που το 2018 μετατράπηκαν στο τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της μεγαλύτερης χώρας της Σκανδιναβίας, δεν θέλει να ακούσει τίποτα για τον Σαλβίνι. “Δεν θα πάμε ποτέ με κάποιον που τον υποστηρίζει η Ρωσία” δήλωσε κατηγορηματικά ο Άκεσον.

Ο Ρισζάρντ Λεγκούτκο, ο ευρωβουλευτής και θεωρητικός του πολωνικού PIS, δεξί χέρι του Γιαροσλάβ Κατσίνσκι και συμπρόεδρος του ECR στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέρριψε το σχέδιο του Σαλβίνι για μια κοινή εθνικιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας όμως μια μετεκλογική συνεργασία όχι μόνο με τον Σαλβίνι, αλλά και με το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Σημαντικό ρόλο στην πολιτική του Σαλβίνι διαδραματίζει η σχέση του με την Πολωνία των “ρωσοφοβικών” Κατσίνσκι και των υπολοίπων ακροδεξιών κομμάτων που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις, γιατί ο Σαλβίνι φαίνεται να στοχεύει σε έναν... “ιταλοπολωνικό άξονα” έναντι του “γαλλογερμανικού άξονα”.

Ο Ούγγρος Βίκτορ Όρμπαν, που θεωρεί τον Σαλβίνι “μεγάλο ήρωα”, είδε θετικά την προσέγγιση του Σαλβίνι με την Πολωνία, αποβλέποντας ίσως να διευρύνει τον πιθανό άξονά τους με μια τριμερή με τη συμμετοχή της Ουγγαρίας, εάν μετά τις ευρωεκλογές οι σχέσεις του Fidesz με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)