to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 04.06.2021

Κοινωνία

Η «Μασόβκα» καταθέτει μήνυση για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ μετά τη συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης

«Έφτασε η στιγμή να κατατεθεί η μήνυση κατά της "αντι"τρομοκρατικής υπηρεσίας και κάθε άλλου υπεύθυνου για τα πολύωρα βασανιστήρια που υπέστησαν στη ΓΑΔΑ δύο σύντροφοί μας », σημειώνει η αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα, που παραθέτει και σχετική συνέντευξη τύπου το Σαββατο 5 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στη Νομική


«Έφτασε η στιγμή να κατατεθεί η μήνυση κατά της "αντι"τρομοκρατικής υπηρεσίας και κάθε άλλου υπεύθυνου για τα πολύωρα βασανιστήρια που υπέστησαν οι σύντροφοί μας Α.Π. και Ο.Μ. στην ΓΑΔΑ, την επόμενη μέρα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Νέας Σμύρνης και αφού είχε προηγηθεί η απαγωγή τους, εξαιτίας μιας υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας», σημειώνει η αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα, που παραθέτει και σχετική συνέντευξη τύπου το Σάββατο στη Νομική.

Στη συνέντευξη Τύπου στον αίθριο χώρο της Νομικής (Σάββατο 5/6, 6 μ.μ.), σημειώνει η συλλογικότητα, «εκτός των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπόθεση (Άννυ Παπαρρούσου, Ιωάννα Κούρτοβικ, Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης), θα υπάρξουν τοποθετήσεις και από άλλους αγωνιστές/στριες που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις βασανισμών». Παράλληλα ζητά αμεση αποφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου Ο.Μ. και των υπόλοιπων προφυλακισμένων για το αστυνομικό φιάσκο της Νέας Σμύρνης. 

Το ιστορικό

Η εν λόγω υπόθεση, υπενθυμίζουμε, αφορά συγκεκριμένα- όπως περιγράφουν οι οργανώσεις Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών, Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά, Αναμέτρηση - Ομάδα Κομμουνιστών/στριών, EEK / Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα:

«Ο Άρης Παπαζαχαριουδάκης –όπως και ο αναρχικός Ο.Μ., που βρίσκεται προφυλακισμένος στη Λάρισα–, απήχθη από την Αντιτρομοκρατική μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική βαρβαρότητα στη Νέα Σμύρνη. Χτυπήθηκε βάναυσα από κουκουλοφόρους αστυνομικούς, όντας σιδηροδέσμιος, υποβλήθηκε σε σκηνικό εικονικής εκτέλεσης, απειλήθηκε με βιασμό, και στερήθηκε επί ώρες την επικοινωνία με οικείους και συνηγόρους».

Όπως σημειώνουν οι οργανώσεις, «η κτηνώδης μεταχείριση του Άρη ήταν στιγμή κλιμάκωσης στο σίριαλ «πανδημικής» αστυνομικής βίας, που απογειώθηκε με την ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Όσα κατήγγειλε επώνυμα ο αναρχικός αγωνιστής θύμισαν τον σαδιστικό βασανισμό των 15 αναρχικών αντιφασιστών, και πάλι στο κτίριο της δυσώνυμης ΓΑΔΑ, όταν ο τότε υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» απειλούσε με μήνυση …τον βρετανικό Guardian».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)