to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 26.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Η μαρτυρία του μετανάστη στη ΝΕΤ που ...κινητοποίησε τον Δένδια (βίντεο)

O Nαζίμ Μαχμούτ, μετανάστης από το Πακιστάν, εξιστόρησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ την επίθεση εναντίον του ίδιου και άλλων συμπατριωτών του από ομάδα φασιστών, και τη μετέπειτα κωλυσιεργία της αστυνομίας που τον συνέλαβε και του φόρτωσε κατηγορίες! Μετά την προβολή της συνέντευξης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε να σταλεί το υλικό από τη ΝΕΤ στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών «κατ' εντολήν του υπ. Δημ. Τάξης, Ν. Δένδια» μάλιστα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Φαίνεται πως ο υπουργός δεν γνωρίζει τίποτα για τις εκατοντάδες καταγγελίες για τις ρατσιστικές συμπεριφορές της αστυνομίας και τη συχνή συν-ενοχή της σε τέτοιες επιθέσεις.


O Nαζίμ Μαχμούτ, μετανάστης από το Πακιστάν, εξιστόρησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ την επίθεση εναντίον του ίδιου και άλλων συμπατριωτών του στις 29 Ιουλίου από ομάδα φασιστών. Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία όταν έφτασε... συνέλαβε τους μετανάστες και τους φόρτωσε ένα σωρό κατηγορίες για κατοχή καδρονιών κ.λπ. Περιέγραψε ακόμα πως η αστυνομία κωλυσιεργούσε για να μην υποβάλλουν μήνυση μέχρι να περάσει το αυτόφωρο, ενώ ανέφερε πως περίπου 900 μετανάστες έχουν πέσει θύματα τον τελευταίο χρόνο ρατσιστικών επιθέσεων.



Στην ίδια εκπομπή μίλησε νωρίτερα ο Κ. Παπαϊωάννου, πρώην πρόεδρος της Εθνικής  Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας προχθές, που είχε μάλιστα κάλυψη από διεθνή ΜΜΕ, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε σε μερικά βασικά σημεία:

* Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας  μίλησε με θύματα από 87 περιστατικά ρατσιστικής βίας, σημειώνοντας  πως συχνά τα θύματα διστάζουν να πάνε στην αστυνομία.

* Οι επιθέσεις των φασιστών είναι πλέον οργανωμένες με σκυλιά ή/και μοτοσικλέτες

* Συχνά συμπίπτει η ρατσιστική με την αστυνομική βία.


Να σημειώσουμε πως σχετικό ρεπορτάζ με τις καταγγελίες για τη ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας και την πιθανή συμμετοχή αστυνομικών σε ρατσιστικές επιθέσεις φιλοξένησε προ ολίγων ημερών και το BBC: Νέο ρεπορτάζ του BBC για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, το ρατσισμό της ΕΛ.ΑΣ., τις διαδικασίες ασύλου


«ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ


Μετά από όλα αυτά, ο υπ. Δημ. Τάξης εξήγγειλε πριν λίγο, πέρα από την αποστολή του υλικού στην Εισαγγελία, ότι θα καταθέσει «σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και τη σύσταση εξειδικευμένων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα». «Οι υπηρεσίες θα εξετάζουν τις καταγγελίες ρατσιστικής βίας, σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο να υπάρχει ειδική τηλεφωνική γραμμή για τις καταγγελίες. Οι υπηρεσίες θα υπάγονται στην διεύθυνση κρατικής ασφάλειας».

Ο κ. Δένδιας κινητοποιείται; Θα το δείξει το μέλλον, το καλάθι που κρατάμε πάντως είναι απίστευτα μικρό. Δεν γνώριζε τόσους μήνες;

Και μια ακόμα επισήμανση: Όταν η Νέα Δημοκρατία, κι όχι μόνο, επέλεγε να αναδεικνύει σε πρώτης σημασίας θέμα τη μετανάστευση, ενοχοποιώντας οποιονδήποτε διαφορετικό, όταν επέλεγε να προβάλλει τις αστυνομικές επιχειρήσεις με τη γκεμπελικής έμπνευσης ονομασία «Ξένιος Ζευς», όταν προσπαθούσε να παίξει στο γήπεδο της ακροδεξιάς με την οποία πάντα διατηρούσε σχέσεις προς άγραν εκλογικής πελατείας, εξέθρεφε το ρατσισμό και στην κοινωνία και βεβαίως μέσα στην αστυνομία. Αυτά σπεύδει να μαζέψει τώρα, με την όψιμη ευαισθησία του περί ρατσισμού, ο υπ. Δημόσιας Τάξης....

Διαβάστε σχετικά:

29/7, Φασιστική επίθεση με τη συνενοχή της Ελληνικής Αστυνομίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)