to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 07.06.2018

Πολιτική

Η Μανωλάδα δεν είναι ελληνική

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις, το Μακεδονικό και τα (κατώτερα των προσδοκιών) συλλαλητήρια, οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, τα προαπαιτούμενα και η έξοδος από το μνημόνιο με μπόλικη κινδυνολογία, οι δηλώσεις Μητσοτάκη στο Μόναχο, η σπέκουλα περί «βίας και ανομίας», ο μίνι καύσωνας (δηλαδή απλώς το καλοκαίρι!), η τραγωδία στη Γουατεμάλα, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο... Η Μανωλάδα μάλλον δεν είναι... ελληνική για τα κανάλια, αφού την τραγωδία από την πυρκαγιά δεν την είδε ο φακός των γεγονότων...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας δεν επηρεάζεται από τη δήλωση Τσαβούσογλου»

Ως «ατυχή» χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, πάγωσε η Τουρκία επί του παρόντος - «Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας δεν επηρεάζεται από τη δήλωση Μεβλούτ Τσαβούσογλου» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)


 

«Το προκλητικό παραλήρημα του Ερντογάν συγκρούεται με την πραγματικότητα και την αλήθεια»

«Η Ελλάδα ανακάμπτει, η οικονομία μας αναβαθμίζεται και βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αντίθετα, η τουρκική λίρα έχει χάσει σε ένα μόλις μήνα 16% και η οικονομία τους υποβαθμίζεται» τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

«Αισιόδοξη η Ελλάδα για μια συμφωνία ελάφρυνσης χρέους τον Ιούνιο»

Η Ελλάδα είχε σήμερα συνομιλίες στο Παρίσι με τους πιστωτές της από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ αναφορικά με την επεξεργασία μιας συμφωνίας ελάφρυνσης χρέους αργότερα αυτό τον μήνα. (αναλυτικά)


 

Στάχτη o καταυλισμός μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα

Από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε από άγνωστη μέχρι τώρα αίτια, λίγο πριν τις 10 το πρωί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, έχει καταστραφεί ολοσχερώς ο καταυλισμός και οι μετανάστες εργάτες γης βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μέσα στις φλόγες έχασαν μεταξύ άλλων και τα τα έγγραφα παραμονής τους και τα χρήματα τους - Την περιοχή επισκέφθηκαν η υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και Νάσος Ηλιόπουλος. (αναλυτικά)


 

Βελτιωμένο κατά 711 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο τετράμηνο

Αυτό εκτιμά το κοινοβουλευτικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, εξετάζοντας τα δημοσιονομικά στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του έτους. (αναλυτικά)


 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,1% η ανεργία τον Μάρτιο – Μειωμένη κατά δύο μονάδες σε σχέση με πέρυσι

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 74.890 άτομα (+2%) και κατά 47.085 άτομα (+1,3%) σε μηνιαία βάση, ενώ οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 101.576 άτομα (-9,6%) σε ετήσια βάση. (αναλυτικά)


 

Διατηρούνται υψηλοί οι ρυθμοί ανάπτυξης για τις ελληνικές εξαγωγές - Αύξηση 11,6% τον Απρίλιο

«Παρά τις προκλήσεις και τη ρευστότητα στο διεθνές περιβάλλον, οι ελληνικές εξαγωγές κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα» όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. (αναλυτικά)

 
 


Το unfair Μητσοτάκη σε βάρος της χώρας

Από γερμανικό έδαφος ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσπαθεί να υπονομεύσει την έξοδο της χώρας στις αγορές και ζητεί από τους δανειστές σκληρή στάση. (αναλυτικά)


 

Κατά 0,8% αυξήθηκε το ελληνικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018

Κατά 0,8% αυξήθηκε το ελληνικό ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το τελευταίο του 2017, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Το τέταρτο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2%. (αναλυτικά)


 

Le Monde: «Η Ελλάδα περνάει στην τελική ευθεία»

Με τίτλο «η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο», η Monde κάνει αναφορά στη διήμερη συνάντηση στο Παρίσι (7-8 Ιουνίου) εκπροσώπων της ευρωζώνης για τη προετοιμασία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα υποστήριξης. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 10,9% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης

Έναντι αύξησης 0,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2017 προς το 2016. (αναλυτικά)


 

Σεντένο: Στην τελική ευθεία η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα

«H Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου», επισημαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στην καθιερωμένη επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σχετικά με τα αποτελέσματα του προηγούμενου Eurogroup. (αναλυτικά)


 

«Παρούσα» δηλώνει το Athens Pride 2018

Η θηλυκότητα είναι το κεντρικό θέμα του Athens Pride 2018 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος. (αναλυτικά)


 

«Ντροπή σας! Είσαστε φασίστες!»

Με την προβολή των φωτογραφιών και των βίντεο που προέρχονται από τα προσωπικά αρχεία του βουλευτή της Χ.Α., Παναγιώτη Ηλιόπουλου, προχώρησε η 252η δικάσιμος. (αναλυτικά)


 

Τις 250.000 αναμένεται να ξεπεράσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών του ΟΑΕΔ

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη και ήδη, σε μόλις μία μέρα, έχουν υποβληθεί 80.000 αιτήσεις δικαιούχων και ταυτόχρονα 150.000 αιτήσεις παρόχων. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)