to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η βία μαμή της εξουσίας

«Σας τα έλεγε ο Λαζαρίδης την επομένη της δολοφονίας του Φύσσα και εσείς τον λοιδορούσατε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, μία ώρα μετά από την απάνθρωπη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.


Τι μας έλεγε ο  Λαζαρίδης την επομένη της δολοφονίας του Φύσσα και εμείς τον λοιδορούσαμε;  Μας  έλεγε ότι θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, ότι θα συγκρουστούν στους δρόμους  τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., με τα τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Το έβγαλε στο πιτς φιτίλι το συμπέρασμα ο Βορίδης. Πάνω από τα ζεστά πτώματα του Νέου Ηρακλείου, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή έρευνα για τους  πιστολέρο  με τα κράνη, έσπευσε να φορτώσει εμμέσως  τη διπλή δολοφονία στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, δίχως να έχει καν το θάρρος να εκστομίσει τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ».   

Είπε κι άλλα ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος.  Εκμεταλλεύτηκε το σοκ της δολοφονίας, για να προωθήσει το κάτωθι λογικό σχήμα:  Η ρητορική της βίας οδηγεί στη χαμηλή βία κι η χαμηλή βία οδηγεί στις δολοφονίες. Βοριδικός  ντετερμινισμός, δηλαδή τα ίδια αίτια φέρνουν πάντοτε τα ίδια αποτελέσματα κι άντε μετά να μιλήσεις για το περίπλοκο και το τυχαίο των πραγμάτων. Τι είναι όμως η κατά τον Βορίδη «ρητορική της βίας» και η «χαμηλή βία» στην οποία οδηγεί αναποφεύκτως; Η κριτική στα μέτρα, οι απεργίες, οι καταλήψεις εργοστασίων και σχολειών, οι πορείες, η απεργία της 6ης Νοεμβρίου για τα 2,5 δισ. της τρόικας που θα πέσουν στα κεφάλια μας, το αίτημα για πρόωρες εκλογές, τι είναι όλα αυτά; Είναι ρητορική της βίας ή μήπως είναι και  χαμηλή βία, ήδη συντελεσμένη; Αυτός που κατεβαίνει στο δρόμο για να διαδηλώσει  την πείνα  του, οπλίζει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο το χέρι δολοφόνων με τα κράνη;  

Ο Βορίδης, ο Δένδιας, η  Κυβέρνηση, είχαν  ήδη έτοιμη την απάντηση και έσπευσαν να την εκφωνήσουν λίγα  λεπτά μετά το φονικό: Οι μηχανισμοί καταστολής του κράτους πρέπει να σκληρύνουν κι άλλο. Όχι για να πιάσουν τους κρανοφόρους πιστολέρο, αλλά για να καταστείλουν τη «ρητορική της βίας» και την «χαμηλή βία», που κατά τον βοριδικό ντετερμινισμό οδηγούν στους  κρανοφόρους πιστολέρο. Θα εντείνουν την καταστολή και τον τρόμο, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξακολουθούν να κυβερνούν έναν λαό που ποδοπατιέται καθημερινά από την πολιτική τους.

Σας παίρνουμε τη μισή  μπουκιά από το στόμα, τουλάχιστον όμως μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι την άλλη μισή μπουκιά θα την τρώτε με ασφάλεια, λένε οι κυβερνώντες. Μας πώς μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφάλειά μας, όταν μέσα σε ενάμιση μήνα είχαμε στους δρόμους τρεις δολοφονημένους και έναν βαρύτατα τραυματισμένο; Ο Λαζαρίδης προέβλεψε ότι θα υπάρξουν κι άλλα θύματα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να μην εκπληρωθεί η προφητεία του. Ασφάλεια  με Σαμαρά, Βενιζέλο, Τρόικα  και Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Η ομαλότητα δεν μπορεί να αποκατασταθεί χωρίς της στοιχειώδη αποκατάσταση της χαώδους κοινωνικής αδικίας. Η πολιτική τους είναι  που έθρεψε τη Χρυσή Αυγή, η πολιτική τους είναι που αφήνει περιθώρια σε  στυγερούς δολοφόνους  με κρυμμένα πρόσωπα να  το παίζουν επαναστάτες και αντιφασίστες.

Η βία τους θρέφει και αυτοί θρέφουν τη βία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)