to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Μακεδονική σαλάτα της Ν.Δ.

Η σταθερή στόχευση της Ν.Δ. είναι η υπονόμευση της κυβέρνησης και της εθνικής ενότητας εν ονόματι βραχυπρόθεσμου πολιτικού κέρδους και εις όφελος δυνάμεων (όπως η Ρωσία και η Τουρκία) που δεν θέλουν επίλυση του "Μακεδονικού"


Πρέπει να ήταν πολύ δύσκολες επικοινωνιακά αυτές οι μέρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις αποκαλύψεις για την πολιτική και οικονομική εμπλοκή της οικογενείας του στο σκάνδαλο της Energa. Πολύ περισσότερο όταν την ίδια ώρα που εκείνος βρισκόταν στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου, ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας «έδινε» αύξηση σε 75.000 εργαζόμενους.

Η Ν.Δ. χρειαζόταν χθες κάτι για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Θεώρησε ότι της δόθηκε η ευκαιρία με ένα τηλεγράφημα του 2008 που υπογραφόταν από την τότε πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Σκόπια και εμφάνιζε τον αδιάλλακτο Γκρουέφσκι ως έτοιμο να συμβιβαστεί. Ταυτόχρονα της έφτιαχνε και την ατζέντα για τη ΔΕΘ και την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, καθώς θα άναβε τα μίση στη Βόρειο Ελλάδα. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, δηλαδή. Αμέσως μπήκε μπροστά ο επικοινωνιακός μηχανισμός (ομάδα αλήθειας, ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.). Παράτησαν τη Νοτοπούλου και άρχισαν τα εθνικιστικά.

Η σταθερή στόχευση της Ν.Δ. είναι η υπονόμευση της κυβέρνησης και της εθνικής ενότητας εν ονόματι βραχυπρόθεσμου πολιτικού κέρδους και εις όφελος δυνάμεων (όπως η Ρωσία και η Τουρκία) που δεν θέλουν επίλυση του «Μακεδονικού».

Η Ν.Δ. ξεχνά ότι υπάρχει τηλεγράφημα επί υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη όπου αναφερόταν πως η ΠΓΔΜ δεν αποδεχόταν την ελληνική πρόταση για Βόρεια Μακεδονία χωρίς erga omnes, δηλαδή ονομασία που δεν θα ήταν για όλες τις χρήσεις - κάτι που πέτυχε η συμφωνία των Πρεσπών.

Η Πειραιώς πορεύεται με αντιπολιτευτική τακτική ολίγων ημερών. Αναβαθμίζει σήμερα το «Μακεδονικό» για να κατεβάσει κόσμο το Σάββατο στη ΔΕΘ. Ποντάρουν πολλά σε μια μαζική αντικυβερνητική συγκέντρωση.

Ταυτόχρονα η Ν.Δ. επιχειρεί να υπονομεύσει και την προοπτική να μη μειωθούν οι συντάξεις το 2019. Βλέπει ότι το κλίμα σε επίπεδο Κομισιόν είναι θετικό για την ελληνική κυβέρνηση και επειδή δεν έχει καλή και έμπιστη επικοινωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (μόνο με στελέχη του ΔΝΤ συμφωνεί...) φοβάται.

Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί το θέμα των συντάξεων ως το υπερόπλο του Αλ. Τσίπρα. Ότι μπορεί ακόμη και μονομερώς να ανακοινώσει ότι δεν θα μειωθούν και να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα - μάλιστα προ μηνών φοβόταν ότι θα έκανε μονομερή κίνηση και θα προκήρυσσε εκλογές.

Γι' αυτό σπεύδει να συνδέσει το «Μακεδονικό» με τις συντάξεις και να πει εξαιρετικά απλουστευτικά: «Πουλήσατε τη Μακεδονία για να πάρετε τις συντάξεις»!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)