to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η μαφία των σκουπιδιών

Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν αριστερά και δεξιά σκουπίδια, δεν τα ρώτησα, αλλά σίγουρα υπάρχει αριστερή διαχείριση και μαφιόζικη.


"'Α munnezza e oro" - τα σκουπίδια είναι χρυσάφι. Τάδη έφη ο αρχιμαφιόζος Νούντσιο Περέζα στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Αντιμάφια το μακρινό 1998. Ο "μπόσης" Περέζα αποκάλυψε με μεγάλη γλαφυρότητα και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες το πώς και το γιατί η Καμόρα είχε θέσει υπό τον έλεγχό της στην Κεντρική και Νότια Ιταλία τη διαχείριση των αποβλήτων με κέρδη ύψους 21 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αντιμάφια, στο δίκτυο της Καμόρα ήταν μπλεγμένοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, υπουργοί. Α, ναι, και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.

Γιατί τα λέω αυτά; Χθες η "Ελευθεροτυπία" αποκάλυψε "το κολασμένο μυστικό" -μαφιόζικο, λέω εγώ- εργολάβων, υπουργείων και περιφερειαρχών. Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει η "Ελευθεροτυπία", η Ε.Ε. πήρε χαμπάρι τις κομπίνες της διαπλοκής και ακύρωσε τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις σε 11 περιφέρειες, ενώ από Δευτέρα ξεκινά έρευνα για τις "συμβάσεις - καρμπόν".

Τα σκουπίδια, λοιπόν, είναι χρυσάφι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα. Και στο πάρτι καλεσμένοι πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας: υπουργοί, "πετυχημένοι" δήμαρχοι και περιφερειάρχες και εθνικοί εργολάβοι. Α, ξέχασα... Το ίδιο μαφιόζικο κύκλωμα των σκουπιδιών είχε βάλει στο χέρι και τις "μπίζνες με το τσιμέντο": δρόμους, real estate, γέφυρες, τουριστικά χωριά κ.λπ. Άλλη μια σύμπτωση με τα καθ' ημάς.

Πριν από λίγο καιρό η Ρένα Δούρου είχε πει ότι "αλλιώς διαχειρίζεται τα σκουπίδια ένας αριστερός και αλλιώς ένας δεξιός". Λοιδορήθηκε γι' αυτή την τοποθέτησή της από τα γνωστά - άγνωστα καρακόλια της "ανεξάρτητης και έγκυρης" ενημέρωσης. Τα ίδια που δουλεύουν σε ΜΜΕ των γνωστών - αγνώστων εργολάβων, οι οποίοι έχουν πάρει από υπουργούς και τους "πετυχημένους" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα έργα για την κατασκευή των χωματερών και την εκμετάλλευσή τους, μαζί με τους δρόμους, τις γέφυρες και τη δημόσια γη "προς αξιοποίηση".

Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν αριστερά και δεξιά σκουπίδια, δεν τα ρώτησα, αλλά σίγουρα υπάρχει αριστερή διαχείριση και μαφιόζικη. Και η δημοσιογραφία της χωματερής υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την τελευταία.

ΥΓ.: Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις της ιταλικής μπίζνας σκουπιδιών με την ελληνική είναι ηθελημένη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)