to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 02.10.2018

Πολιτική

Η Μ. Σπυράκη πήγαινε να πάρει καφέ και... ουπς! Είδε τον Ζάεφ!

Μετά τον σάλο με το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δίνει τη δική της εκδοχή για τη συνάντηση με τον Ζ. Ζάεφ...


Μετά τον σάλο με το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής  της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δίνει τη δική της εκδοχή για τη συνάντηση με τον Ζ. Ζάεφ τον Δεκέμβριο του 2017. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ «την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της "διαμάχης για την ονομασία"».

Η κ. Σπυράκη έδωσε μια πολύ απλή εξήγηση για τη συνάντηση αυτή που δεν δημοσιοποιήθηκε. «Είχα πάει για καφέ και συνάντησα τον κ. Ζάεφ» είπε στον ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή! Απλούστατον!

Τουλάχιστον ας μας αποκαλύψει εκ των υστέρων πώς πίνει τον καφέ του ο κ. Ζάεφ...

Και τα... παράδοξα δεν σταματούν εδώ. Ενώ η κ. Σπυράκη ισχυρίζεται πως «δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη», ταυτόχρονα αναφέρει ότι: «Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρ. Σβίγκου:«Δεν είναι να βγαίνεις ούτε για καφέ στις Βρυξέλλες, αν είσαι στη ΝΔ...»

Χαρακτηριστικό είναι το «άδειασμα» σε αυτές τις πρακτικές από τον βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δήλωσε σχετικά στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού: «Το ότι συναντήθηκε η κ. Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ δεν είναι κακό. Όταν μιλάμε για αντιπολίτευση δεν υπάρχει θέμα μυστικής διπλωματίας. Εγώ θα το είχα δημοσιοποιήσει. Από άποψη τακτικής θα ήταν προτιμότερο».

Αναλυτικότερα, διαβάστε όσα ανέφερε το εν λόγω δημοσίευμα της ιστοσελίδας της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Πρόκειται για την ανταπόκριση του Michael Martens από τα Σκόπια με τίτλο: «Μυστικά έγγραφα από τη ‘Μακεδόνια’ (sic)» και υπότιτλο: «Με το φόβο της Ρωσίας στην πλάτη», «Αυστηρά εμπιστευτικά έγγραφα αποδεικνύουν πώς Ελλάδα και ‘Μακεδονία’ (sic) προσπαθούσαν επί μήνες να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά για το ονοματολογικό. Ο φόβος για ρωσικές παρεμβάσεις έπαιξε ρόλο».

Σύσκεψη στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου 2018

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: Ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας. Αυτό του είπε και ο Τσίπρας, ενημερώνει ο Zaev: «Ο Τσίπρας δεν αναμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πλήρως εποικοδομητική, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο». Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους Μακεδόνες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά. Όπως δηλώνει ο Zaev, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

Στις 19 Μαϊου 2018 λαμβάνει χώρα μία ακόμα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜακεδονίας.

Αναφορικά με αυτήν, η FAZ αποκαλύπτει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς της ΝΔ, σημειώνοντας τα εξής: (…) Ο Ζάεφ παρατηρεί ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, την έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε χαιρετίσματα από τον Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)