to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 23.11.2016

Κοινωνία

Η Μ. Καραμεσίνη για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ και το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους (βίντεο)

Στο νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας του ΟΑΕΔ που αφορά 10.000 ανέργους από 30-49 ετών αναφέρθηκε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, το πρωί στην ΕΡΤ. Επιπλέον μίλησε για τις τομές που γίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού, καθώς και στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ.


Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ ενημέρωσε ότι από τη στιγμή της ανάρτησης της πρόσκλησης, θα δοθεί προθεσμία 7-10 ημερών στις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να έχουν τα κριτήρια που απαιτούνται όπως, για παράδειγμα, να είναι εγγεγραμμένοι  στο πληροφορικό σύστημα του ΟΑΕΔ και του υπουργείου ανάπτυξης και να έχουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Μία από τις τομές στην ιστορία του ΟΑΕΔ είναι ότι οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο μητρώο ανέργων, όπου θα έχουν δικαίωμα 10 επιλογών, με βάση τα στοιχεία του βιογραφικού των ανέργων  ώστε να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα περάσουν από συνέντευξη. Η κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι δεν γνωστοποιούνται προσωπικά στοιχεία ώστε να αποφεύγονται διακρίσεις εις βάρος υποψηφίων.

Αν έχουν τις προϋποθέσεις οι επιχειρήσεις, δηλαδή το προηγούμενο τρίμηνο δεν έχουν κάνει απόλυση χωρίς να αντικαταστήσουν το προσωπικό, και δεν έχουν μετατρέψει το προσωπικό από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, τότε μπορούν να συμμετέχουν.

Η κ. Καραμεσίνη τόνισε επίσης ότι κύριος στόχος είναι η καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας. Ενημέρωσε επίσης ότι τα επιδόματα ανεργίας είναι διασφαλισμένα και δεν πρέπει να ανησυχούν οι άνεργοι.

Αναφορικά με τον κοινωνικό τουρισμό ενημέρωσε ότι βρίσκονται στην διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων ώστε να βγουν οι πίνακες.  Περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση ώστε να γίνονται οι αιτήσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα κάλυψης του μισθολογικού κόστους των 4.000 νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, για τα οποία οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)