to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 13.06.2017

Κοινωνία

Η Μ. Καραμεσίνη για το επίδομα ανεργίας και τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ (βίντεο)

«Δεν χάνεται το επίδομα ανεργίας» είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, και διέψευσε κατηγορηματικά όσα διαδίδονται στα ΜΜΕ. Εξήγησε ότι όταν υπάρχει περιστασιακή εργασία αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος και επανέρχεται όταν ολοκληρωθεί η εργασία.


Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, σε συνέντευξή της το πρωί στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι οι άνεργοι πλέον, από το 2017 και μετά, λαμβάνουν κανονικά την αμοιβή εργασίας και αυτή δεν αφαιρείται από το επίδομα μετά την ολοκλήρωση της περιστασιακής απασχόλησης, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ανέργους να κάνουν 70 ημέρες εργασίας εντός 12μήνου χωρίς να μηδενίζεται ο σωρευμένος χρόνος ανεργίας, που σημαίνει ότι δεν χάνεται ο προηγούμενος χρόνος ανεργίας αλλά προστίθεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη χάνονται μόρια  για συμμετοχή στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ή οι προϋποθέσεις για τη μακροχρόνια ανεργία. Όπως ενημέρωσε η κ. Καραμεσίνη, σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει αίτηση ο άνεργος.

Τα περισσότερα προγράμματα στοχεύουν στους μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον πολλά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν κλείνουν, δεν έχουν προθεσμία, παραμένουν ανοικτά ώστε να μπορεί κάθε άνεργος ή επιχείρηση να ενταχθεί μόλις έχει τις προϋποθέσεις.

Τα 7 προγράμματα του ΟΑΕΔ που ξεκινούν ως και τον Ιούλιο

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στα 7 προγράμματα που ξεκινούν άμεσα ως τα τέλη Ιουλίου:

Δύο προγράμματα ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.500 άτομα, ένα πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για νέους 25 - 29 ετών που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας (δηλαδή πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις στο αντικείμενο σπουδών τους για 1.100 περίπου θέσεις εργασίας).

Επιπλέον ξεκινά το συμπληρωματικό πρόγραμμα για τον κλάδο της υγείας που αφορά 1.100 θέσεις για 12 μήνες καθώς και ένα επιπλέον πρόγραμμα για κέντρα υποδοχής προσφύγων 1.800 θέσεων εργασίας. Στη συνέχεια έρχεται ένα πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας για ανέργους 18 – 24 ετών για όσους ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις, και ακολούθως το πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τ.Α. για ανέργους 55 ετών και άνω. Τέλος αναμένεται να ξεκινήσει και πρόγραμμα για 2.000 άτομα με αναπηρία, ή για ανέργους από ειδικές ομάδες π.χ. ατόμων απεξαρτημένων κ.ά.

Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)