to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 22.03.2016

Διεθνή

Η Λευκωσία καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Δύο Κύπριοι μεταξύ των τραυματιών

Μετά βδελυγμίας καταδίκασαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή κυβέρνηση τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, μεταξύ των οποίων και δύο Κυπρίων πολιτών.


"Αυτές οι άνανδρες πράξεις, που έχουν στόχο αθώες ζωές, προκαλούν τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας. Τέτοιες άνανδρες πράξεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι την περαιτέρω ισχυροποίηση της αποφασιστικότητας της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, την Κυβέρνηση του Βελγίου και το βελγικό λαό.

Τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες καταδίκασε με γραπτή του δήλωση και ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. "Καταδικάζουμε με απέχθεια και βδελυγμία τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών", σημειώνει ο κ. Ομήρου και προσθέτει ότι "η μάστιγα της τυφλής τρομοκρατίας συνιστά απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά".

Επίσης, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους κόμματα και οργανώσεις. Τα συλλυπητήριά του στο Βέλγιο και την ΕΕ εξέφρασε μέσω Twitter και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η ανθρωπότητα εξακολουθεί να υποφέρει από τρομοκρατικές ενέργειες σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων σημείωσε ότι η τραυματίας, που ταξίδευε μέσω Βρυξελλών, είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι οικείοι της. Μέχρι τώρα, πρόσθεσε, δεν υπάρχει πληροφόρηση για την κατάσταση του δεύτερου τραυματία.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου , δήλωσε ότι έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα ασφαλείας, μετά το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι τα μέτρα επαναξιολογούνται συνεχώς και ότι θα προωθηθούν και άλλα σε συνεχή βάση.

Υπογράμμισε ότι στην Κύπρο έχουν ληφθεί «σημαντικά μέτρα», για την ασφάλεια τόσο των αεροδρομίων όσον και άλλων συγκεκριμένων χώρων που εντάσσονται στα πλαίσια επικίνδυνων στόχων. Είπε ότι λαμβάνονται και άλλα τεχνικά μέτρα, που συμβάλλουν στην ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας, όπως η εγκατάσταση συστημάτων cctv.

«Πρόσφατα έχουμε επισκεφθεί και το Ισραήλ, όπου αξιολογήθηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται σε μια χώρα με υψηλά μέτρα ασφαλείας» ανέφερε ο Κύπριος υπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)