to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:17 | 04.03.2017

Διεθνή

Η Λεπέν χάνει έδαφος έναντι του Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA

Η δημοσκόπηση αυτή φέρει τη Λεπέν να συγκεντρώνει ένα 26% στον πρώτο γύρο, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 23η Φεβρουαρίου


Υποχωρεί το ποσοστό των προθέσεων ψήφου υπέρ της υποψήφιας της άκρας δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας BVA που δημοσιεύεται σήμερα.

Η δημοσκόπηση αυτή φέρει τη Λεπέν να συγκεντρώνει ένα 26% στον πρώτο γύρο, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 23η Φεβρουαρίου.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν αύξησε το ποσοστό του τρεις μονάδες στο 24%.

Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης παρέμεινε στο 19% και κατά συνέπεια οδεύει προς αποκλεισμό από τον δεύτερο γύρο του Μαΐου, κατά τα ευρήματα της ίδιας έρευνας. Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν εμφανίζεται να κερδίζει τη Λεπέν με 62% έναντι 38%.

Μια άλλη δημοσκόπηση –της εταιρείας Odoxa– που δημοσιεύθηκε χθες εμφανίζει τον Μακρόν να κερδίζει τη Λεπέν και στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι απώλειες της Λεπέν πιθανόν οφείλονται στο γεγονός πως κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νάντη την περασμένη εβδομάδα, απείλησε να τιμωρήσει τους κρατικούς λειτουργούς οι οποίοι επιδίδονται σε «διωγμούς» πολιτικών τους αντιπάλων.

«Θέλω να πω στους δημόσιους υπάλληλους από τους οποίους ένα απελπισμένο πολιτικό προσωπικό απαίτησε να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες του κράτους για να παρακολουθούν τους πολιτικούς του αντιπάλους, να οργανώνουν διωγμούς, χτυπήματα κάτω από τη μέση και κρατικές δολοπλοκίες εναντίον τους, να απόσχουν από τέτοιες υπερβολές», είχε διαμηνύσει η Λεπέν.

«Σε λίγες εβδομάδες, αυτή η κυβέρνηση θα σαρωθεί στις εκλογές. Αλλά αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναγκαστούν να αναλάβουν την ευθύνη για τις παράνομες μεθόδους που εφαρμόστηκαν, διότι είναι παράνομες, και ενδέχεται να τους καθιστούν υπεύθυνους», πρόσθεσε η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.

Η Λεπέν αρνήθηκε να προσέλθει παρά την κλήτευση που της επιδόθηκε από την αστυνομία τον περασμένο μήνα για να απαντήσει τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε παράνομα χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να πληρώνει υπαλλήλους της στη Γαλλία και ο δικηγόρος της είπε χθες ότι επίσης αρνήθηκε να προσέλθει παρότι κλητεύθηκε και από δικαστές. Ορισμένοι συνεργάτες αντιμετωπίζουν επίσημη έρευνα για την υπόθεση.

Η δημοσκόπηση της BVA διεξήχθη μεταξύ 28ης Φεβρουαρίου και 2ας Μαρτίου, εν μέρει δηλαδή μετά την ανακοίνωση ότι ο Φιγιόν ενδέχεται να αντιμετωπίσει επίσημη έρευνα για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του, παρά την οποία ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι θα μείνει στην κούρσα.

Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης είναι ±2,6%.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)