to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η λάσπη του Μητσοτάκη προκαλεί ρωγμές στις συμμαχίες του

Είναι χαρακτηριστικό ότι ρωγμές παρουσιάστηκαν στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο οποίο τόσο πολύ έχει επενδύσει ο Μωυσής


Ο Μητσοτάκης έχει αναμφίβολα και ικανότητες μαζί με την ανικανότητα που επιδεικνύει στην διαχείριση της πανδημίας: Δεν είναι μόνο η ικανότητά του να αντιγράφει τον Φρίντμαν και την Θάτσερ στην οικονομία. Είναι και η ικανότητά του στην αντιγραφή του Γκέμπελς όσον αφορά την  μεθοδολογία που ακολουθεί για να αντιπαρατεθεί στον  Τσίπρα.
Η αθλιότητα για την «βίλα»  είναι η επιτομή του Γκαιμπελισμού. Όμως έπεσε ο ίδιος μέσα στη λάσπη του. Δεν είναι μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Διευθυντής του «Βήματος» Αντ. Καρακούσης που πήραν σαφείς αποστάσεις από την συγκεκριμένη αθλιότητα.  Ούτε μόνο προβεβλημένα στελέχη και υπουργοί της ΝΔ που αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου. Ούτε και οι εφημερίδες που στηρίζουν ΝΔ , πλην των «ΝΕΩΝ», που δεν ανέδειξαν το ζήτημα. Είναι και οι πολιτικοί παράγοντες και φορείς που συνέβαλαν στο νικηφόρο για αυτόν αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών:
Είναι χαρακτηριστικό ότι ρωγμές παρουσιάστηκαν στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο οποίο τόσο πολύ  έχει επενδύσει ο Μωυσής: ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 του γύρισαν την πλάτη αρνούμενοι να ακολουθήσουν την  λασπολογία για την  «βίλα» του Αλέξη.
Μόνο κάποιοι  φανατικοί,  ακροδεξιοί που λατρεύουν τον Άδωνη  και  όλοι όσοι είναι τυφλωμένοι από το μίσος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς ή και κάποιοι πρώην κεντροαριστεροί-δημοσιογράφοι και μη- που έχουν μετατραπεί σε βαστάζους του Μητσοτάκη, χαίρονται από αυτή την  κατάντια και ακολουθούν. Στοιχειωδώς σοβαροί πολίτες που ακολουθούν την ΝΔ δεν ταυτίζονται με τον κατήφορο που οδηγεί αυτή η μεθοδολογία. Πολύ περισσότερο δεν ταυτίζεται  και μάλιστα αποστρέφεται τέτοιες πρακτικές η «κινούμενη μάζα», οι αναποφάσιστοι που  κατά τους δημοσκόπους καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα.   Το συμπέρασμα είναι ότι από την εκστρατεία λάσπης ο Μητσοτάκης θα βγει χαμένος. Χώρια που είναι και οι εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσει για τα 32 ακίνητα και βίλες που έχει, τις ρυθμίσεις σε δάνεια εκατομμυρίων,  αλλά και για την βίλα του …Βολταίρου.
Όμως ο Μωυσής έχει και άλλες συμμαχίες που τρίζουν τουλάχιστον ορισμένες. Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος δεν αναρριχήθηκε στην εξουσία  επειδή οι ψηφοφόροι του θαύμασαν  τα πολιτικά προσόντα του ή το ιδεολογικό στίγμα του. Οι ισχυρές οικονομικές ελίτ και οι μιντιάρχες   τον έφεραν στην εξουσία. Και από αυτούς εξαρτάται. Όμως οι τελευταίοι  μπορεί να έδωσαν και να δίνουν   τα πάντα για να τον στηρίξουν με την εκστρατεία παραπληροφόρησης και χειραγώγησης, όμως θέλουν και ανταλλάγματα. Και εδώ τα έκανε μούσκεμα ο Μωυσής. Με τον νόμο του για τις άδειες και με τον οποίο κατήργησε ουσιαστικότατες ρυθμίσεις του νόμου Παππά όχι μόνο έβαλε απέναντί του τους δημοσιογράφους αλλά  κατάφερε να στρέψει εναντίον του έστω και προσωρινά Μαρινάκη και Αλαφούζο λόγω της  φωτογραφικής ρύθμισης υπέρ του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.
Δεν γνωρίζουμε αν τελικά ικανοποιήσει τα «θέλω» όλων των μιντιαρχών. Είναι όμως σίγουρο ότι σύντομα θα βρει απέναντι του την λαϊκή οργή για τις «επιδόσεις» του τόσο στην πανδημία όσο και στην οικονομία. Και τότε κανένας μιντιάρχης και καμία αθλιότητα δεν θα αποτρέψει την κατάρρευσή του.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)