to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:05 | 21.07.2018

Πολιτική

Η λαϊκιστική διγλωσσία του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ομολογεί ότι στις 20 Αυγούστου τελειώνουν τα μνημόνια και ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία των Πρεσπών


«Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας» δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι εκλογές και επαναλαμβάνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον». «Με εξαίρεση τον τουρισμό η οικονομία δεν αναπτύσσεται» αναφέρει. Παράλληλα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πώς θα αντιληφθούν οι πολίτες ότι τελείωσαν τα μνημόνια», ο Κυρ. Μητσοτάκης φυσικά δεν διαψεύδει τη διαπίστωση αλλά περιορίζεται να ισχυριστεί ότι «οι άνθρωποι δεν θα αισθανθούν καμία πραγματική αλλαγή»

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι «έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης ότι θα τη σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα έχει επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Αλλά η δική μου, η ΝΔ, θα ψηφίσει κατά». 


«Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη»

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως "στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα"», σχολιάζει τις δηλώσεις Μητσοτάκη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα» τονίζει.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση ως απάντηση: «Το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το γνωρίζουν πια καλά οι πολίτες. Αν δεν υπήρχε, άλλωστε, η κυβέρνηση θα είχε αποδεχθεί την τροπολογία της Ν.Δ. να μην περικοπούν ξανά οι συντάξεις. Κατά τα άλλα ας συνειδητοποιήσει ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πως ό,τι και να λένε, κανείς πια δεν τους ακούει, διότι κανείς δεν τους πιστεύει».


«Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες»

Χθες ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πως έρχεται «τέταρτο Μνημόνιο». Σήμερα λέει από τη μία στη Suddeutsche Zeitung πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα» και συγχρόνως ισχυρίζεται εντός συνόρων πως έρχεται ένα νέο «άτυπο» μνημόνιο. Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες.


Ρ. Σβίγκου: Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη γενναιότητα Μητσοτάκη

"Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη γενναιότητα Μητσοτάκη που, επιτέλους, παραδέχτηκε ότι τον Αύγουστο "λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης".Μπορεί να του πήρε καιρό, μπορεί η ΝΔ να γελοιοποιήθηκε εντωμεταξύ εντός και εκτός της χώρας, αλλά τελικά τα κατάφερε", δηλώνει στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ράνια Σβίγκου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)