to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:26 | 25.01.2013

left.gr

Κοινωνία

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί - Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Δεν κυκλοφορεί σήμερα κανένα Μέσο Μεταφοράς. Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την αντισυνταγματική επίταξη από την κυβέρνηση. Συγκέντρωση στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα. Το hastag στο twitter: #MMMgr


Γ. Σταθάκης: Η πολιτική των επιτάξεων συμπαρασύρει κάθε δημόσια επιχείρηση και υποδομή

Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί βάρβαρες, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας

Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών: Συνδικαλιστής, ο Εβραίος της Ελλάδας του 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Να ανακληθεί εδώ και τώρα η αντισυνταγματική και πραξικοπηματική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας

Και οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου συμμετέχουν στη σημερινή Παναττική στάση εργασίας

Δίκτυο για τα Πολ. & Κοιν. Δικαιώματα: « Ολόψυχα στο πλευρό των απεργών του Μετρό»

Σε πορεία συμπαράστασης στους απεργούς του Μετρό καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα: Συγκέντρωση στα Σεπόλια και πορεία προς το Σύνταγμα

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ έχουν δίκιο και θα νικήσουν

Νεολαία ΣΥΝ: Οι εργατικοί αγώνες θα ξηλώσουν τα μνημόνια



Παρασκευή 25.1.2013


19:50  Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος κήρυξε 48ωρη απεργία. Απεργία επίσης θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα του ΟΣΕ.

Αύριο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».


Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.


Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αν και είναι «προβληματισμένοι» από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης, δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ΣΣΕ και ζητούν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα.


19:35 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λόγω της χαμηλής προσέλευσης και των άσχημων καιρικών συνθηκών η πορεία στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε. Τα άτομα παρέμειναν συγκεντρωμένα στο άγαλμα του Βενιζέλου για περισσότερη από μία ώρα. Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης διένειμαν φυλλάδια σε περαστικούς.


18:39 Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το ΕΚΑ και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.


18.18 Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η ΟΣΥ ΑΕ με το αίτημα να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ (Πηγή: @doleross)   


18.09  24ωρες επαναλαμβανόμενες σε τρένα και προαστιακό


17.22 Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό (κατασκευαστική)


16.17 Προσφυγή των εργαζομένων στο μετρό στο ΣτΕ για να κριθεί αντισυνταγματική η επίταξη


16.11 Μετά τη συμβολική κατάληψη στο μετρό Αγίου Αντωνίου, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια για τη συνέλευσή τους. 


16.03 Φωτογραφία από τον Άγιο Αντώνιο (από fb) 



15.49 Συμβολική κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του μετρό Αγίου Αντωνίου αυτή τη στιγμή από τους εργαζόμενους (Πηγή: @MakisSinodinos


15.45 Την προσωπική του ικανοποίηση εξέφρασε σε δηλώσεις του πριν λίγο ο υπουργός μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης. Επίσης, εξέφρασε και την ικανοποίηση των επιβατών (!) 


15.19 Έχει ξεκινήσει δυναμική πορεία από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια που μέσω Λένορμαν θα καταλήξει στο σταθμό Άγιο Αντώνιο. 


15.16 Αποχωρούν τα ΜΑΤ από το αμαξοστάσιο. 


14:49 Μπροστά στο αμαξοστάσιο του μετρό παραμένει συγκεντρωμένος πολύς κόσμος, παρά το συνεχές ψιλόβροχο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους απεργούς. Εκεί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αφροδίτη Σταμπουλή, Βασιλική Κατριβάνου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης. Πανό, μεταξύ άλλων, από Ταξική Πορεία, ΕΕΚ, Δεν πληρώνω, ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ κ.ά 


Media preview

(Πηγή φωτογραφίας: @MakisSinodinos)


14:48 Άνοιξε πριν από λίγο το Μετρό. Θα λειτουργήσει με καθυστερήσεις.


14:45 Φωτογραφία από τις αποδοκιμασίες στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ (Πηγή: @MakisSinodinos)


Media preview


14:21 Με γιουχαΐσματα από τους απεργούς και τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, αποχώρησε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για τη μη προκήρυξη 24ωρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις από  Marios Lolos


13:02 Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης σε συμπαράσταση προς του απεργούς του Μετρό , συμμετέχει και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.


12:28  Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας: ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ  - Κανένας δεν είναι μόνος του σ' αυτόν τον αγώνα... η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.



12:22 Από τα 2.500 φύλλα πολιτικής επιστράτευσης, έχουν επιδοθεί μέχρι στιγμής 500. Αφορούν σε εργαζόμενους στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ. 


12:18  Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ εκφράζει με δελτίο τύπου το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων .


11:53  Κλειστά τα ταχυδρομεία από τις 12.00 το μεσημέρι λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ στην παναττική στάση εργασίας του ΕΚΑ.


11:52  Στάση εργασίας σήμερα από 12:00-15:00 κήρυξε η ΟΛΜΕ , για τη διευκόλυνση των καθηγητών που θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση εργαζομένων στα ΜΜΜ.


11:22  Ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ :

«Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ. Να γίνει ο αγώνας αυτός η αρχή του τέλους για τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά.

Όλοι και όλες σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια.»


11:10  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 16:00.


10:25 «Κοινοβουλευτική χούντα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια και πρόσθεσε: «Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες, έχουν υποβάλλει δικτατορία».


Δείτε το βίντεο από το enikos:




10:22 Πάνος Παναγιωτόπουλος (υπ. Άμυνας) στη Βουλή: «Η κυβέρνηση πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις για να προσταστεύσει το κοινωνικό σύνολο».


10:12 Παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θ. Δρίτσα στη Βουλή: «Η επιλογή της επίταξης σηματοδοτεί την αρχή της λήξης του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης».


9:48 Σε συλλαλητήριο ενάντια στην επίταξη καλεί το ΠΑΜΕ αύριο στις 11.00 στην Ομόνοια.


9:40 «Είναι επικίνδυνο για το κοινό να λειτουργήσουν οι συρμοί με αυτό το προσωπικό, θα είναι ολέθριο και καταστροφικό» λέει τεχνικός του Μετρό και συμπληρώνει «θα επανέλθουμε, δεν θα τους περάσει». (Από enikos)


Δείτε το βίντεο:


9:10 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 4.00 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα.

Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.



8:58 Σε συνεννοήσεις που γίνονται αυτής τη στιγμή το κάλεσμα για σήμερα είναι για συγκέντρωση συμπαράστασης στη 1 μ.μ. στα Σεπόλια (Λένορμαν και Κηφισού) και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου στις 4 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


8:56  Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.


8:49  Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους απεργούς του Μετρό πραγματοποιούν αυτή την ώρα και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ στον Πειραιά.


8:44 Σωματεία εργαζομένων φτάνουν στα Σεπόλια για συμπαράσταση στους εργαζομένους του Μετρό.


8:43 Σε δηλώσεις του από το σημείο ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου».

«Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε και πρόσθεσε ότι η απεργία στα ΜΜΜ μπορεί να γίνει η «σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή».


8:40 Κλούβα των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το αμαξοστάσιο.


8:38 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο αμαξοστάσιο του Μετρό.


8:30 Τώρα - Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.


Φωτό από 


8:09 Αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους, μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ, τα ξημερώματα.


8:00 Πολύς ο κόσμος που φτάνει για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους. Πριν από λίγο έφτασαν και εργαζόμενοι από τη Χαλυβουργία. Η Λένορμαν είναι κομμένη στα δύο. 


7:56 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες.


Φωτό απο την έφοδο των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπολια τα ξημερώματα ()



7:53  Η περιοχή γύρω από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.


7:50  'Εχει ξεκινήσει η διανομή φύλλων πορείας στους εργαζομένους στο Μετρό.





Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ.

Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Στο μεταξύ ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.


__________________________________________________


22:21 Από τις 5.00 π.μ. της Παρασκευής ισχύει η επίταξη υπηρεσιών και υλικού της ΣΤΑΣΥ και του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.




21:57  Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό από τα σωματεία ψυχικής υγείας



21:33 Κάλεσμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό για αύριο στη 1 μ.μ. στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. (Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν.)



21:12 Διαβάστε την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ: 

Νεολαία ΣΥΝ: Οι εργατικοί αγώνες θα ξηλώσουν τα μνημόνια



20:23 Ο κόσμος παραμένει στο αμαξοστάσιο.



20:22 Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και δεκάδες μέλη του κόμματος επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο και μίλησαν με τους απεργούς.



19:40  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει , ανακοίνωσή του, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράςκαι καλεί τους δημοσιοργάφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.



Δείτε βίντεο από το αμαξοστάσιο






7:18 Αρχίζει η επίδοση από την αστυνομία των 2.500 περίπου φύλλων πορείας προς τους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.



7:02 Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για αύριο Παρασκευή (από ώρα 00.01 έως 23:59), και παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) αποφάσισε κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αιτήματα, να ανακληθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών των αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για σύναψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.



6:55 Αναβλήθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, η εκδίκαση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ κατά των σωματείων εργαζομένων του Μετρό, κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου, σκεπτικό του αιτήματος αναβολής, που κατατέθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του, αποτέλεσαν «οι δηλώσεις των αρμόδιων κ. Υπουργών, οι οποίες από το πρωί αποτελούν την πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης περί επίταξης των απεργών, η οποία όμως μέχρι
και την ώρα της εκφώνησης της παρούσας υποθέσεως δεν είχε γνωστοποιηθεί σε κανέναν εξ αυτών».





Φωτογραφία του Marios Lolos


18:08 Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 26/1 στις 11 το πρωί στην Ομόνοια ενάντια στην επίταξη.


18:03  Με εισαγγελική εντολή, οι απεργοί του Μετρό απειλούνται με σύλληψη και αυτόφωρο, αν παραβιάσουν τη δικαστική απόφαση.


18:00 Επιτέθηκε ο Σαμαράς στους απεργούς.
«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Ανήκουν στο λαό, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις απεργίες.


17:57 Ο κόσμος παρά τη βροχή συνεχίζει να συγκεντρώνεται δίπλα στους απεργούς.


17:40 «Μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Κυβέρνησης με την απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής σήμερα Πέμπτη 24/1/2013 αποφάσισε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει:

«1. την πολιτική καταδίκη της επιστράτευσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα στους χώρους ευθύνης της για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.

2. τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

3. την επίσπευση πραγματοποίησης 24ωρης Γενικής Απεργίας όπως αυτή αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Η Κυβέρνηση αντί να κάνει επίδειξη ισχύος στους εργαζόμενους θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ΑΝΟΙΧΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΣΟΒΑΡΑ για τη σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

Ο αγώνας για την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τα οποία η κυβέρνηση παραβιάζει θα συνεχιστεί τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο.        

Παράνομες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες καταργούν ισχύουσες».



17:35
Ο Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, μίλησε για «απαράδεκτο από κάθε άποψη» μέσο, το οποίο απειλεί να επιβάλλει μια λογική πυγμής στην άσκηση πολιτικής. Καταδικάζοντας «αυτές τις ενέργειες» είπε ότι «θυμίζουν άλλες εποχές» ενώ υποστήριξε πως «για ό,τι ακολουθήσει θα φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση» εκτιμώντας πως «τέτοιες αποφάσεις δεν οδήγησαν ποτέ σε ήρεμο ξέφωτο».

«Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση για να επιτάξει τους εργαζόμενους στις επιλογές της. Η απόφαση αυτή δείχνει τον αυταρχισμό της. Είναι μια απόφαση που υλοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει την κατάργηση των ΣΣΕ» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσπωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και ο  υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καταδίκασαν την απεργία των εργαζομένων χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρητορική περί συντεχνιών και συνδικαλιτικών ηγεσιών που κρατούν όμηρο την κοινωνία.


17:25
Αναβλήθηκε για αύριο (25/1) από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε. εναντίον των επτά σωματείων εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ μετά από αίτημα των απεργών.


17:20
Η απάντηση των εργαζομένων θα είναι άμεση και οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι τελικής δικαίωσης, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης.
Όπως αναφέρει, «είναι αδιανόητη η στάση της συγκυβέρνησης η οποία αντί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο για επίλυση των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε, να προχωρά σε λύσεις αντιδημοκρατικές όπως το μέτρο επίταξης.
Απ’ ότι φαίνεται οι ψύχραιμες φωνές και οι συνετές τοποθετήσεις πολλών κοινοβουλευτικών ανδρών, πνίγηκαν από την αλαζονική και ανάλγητη στάση του αρχιτέκτονα της δημιουργικής λογιστικής και θιασώτη του δόγματος ΣΟΚ, πρώην Προέδρου του ΙΟΒΕ και εκτελεστικού οργάνου του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, του κατ’ επίφαση Υπουργού Οικονομικών των Ελλήνων».
 
 
17:15 
Ο ΣΚΑΪ για την επίταξη των εργαζομένων του Μετρό


17:10 
"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προειδοποιούν την συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά και να έρθει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους στο Μετρό προκειμένου να απεμπλακούν οι συγκοινωνίες"


17:02 Παναττικη σταση εργασίας 12-4 προκύρηξε για αυριο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
ως ενδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς των συγκοινωνιών


17:00
Κάλεσμα για συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 6:30 στη Νομαρχία για αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ


16:50 Σεπόλια τώρα από @dal_ikeris




16:45
Πολύς ήδη ο κόσμος στο αμαξοστάσιο και συνεχώς αυξάνεται. Δεκάδες αυτοκίνητα παρκαρισμενα επι Κηφισου




16.37: Πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, Λεωνίδας Σκούλος
στο blog etheldrivers: «Αποφασίσαμε να μην ξαναβγούν τα λεωφορεία έως να λυθεί το πρόβλημα της επίταξης των συναδέλφων στο ΜΕΤΡΟ». Σε ένδειξη συμπαράστασης το ένα μετά το άλλο τα Σωματεία Εργαζομένων προκηρύσσουν απεργίες  μέχρι νεοτέρας.


14:35
Τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΜ έχουν προγραμματίσει για αύριο κοινή συνέλευση στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια.




14:30
Στο χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Π. Λαφαζάνης, Μ. Μπόλαρη, Χρ. Καραγιαννίδης, Δ. Στρατούλης, Β. Διαμαντόπουλος, Γ. Σταθάς, Κ. Μπάρκας, Α. Μεϊκόπουλος. Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου του Προαστιακού καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ και ΗΣΑΠ.


14:25 @MakisSinodinos Υψωθηκαν οι μαύρες σημαίες δίπλα στην Ελληνική στο αμαξοστασιο στα Σεπολια:






14:20 Πανό στα Σεπόλια: Απεργία Διαρκείας





14:15
Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.500 φύλλα επιστράτευσης θα επιδοθούν σε όλους τους εργαζόμενους στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Σημειώνεται πως η επιστράτευση κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης». Η άρνηση αποδοχής του φύλλου πορείας επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης απουσιάζει τότε το φύλλο θυροκολλείται και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον εντοπισμό του.


16:07
Στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ  στην Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «απαράδεκτη κοινωνικά απεργία». Το να φορτίζεις την ατμόσφαιρα και να αυξάνεις την ταλαιπωρία της κοινωνίας σε αυτές τις συνθήκες, είναι μια πρόκληση απαράδεκτη και αδιανόητη σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



4:05
Σε εξέλιξη η συνέλευση των απεργών εργαζομένων στο μετρό.


4:00 Στο αμαξοστάσιο  του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια βρίσκεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "στρατιωτικό νόμο" που εφαρμόζει στην κυβέρνηση με στόχο να καμφθεί ο αγώνας των εργαζομένων.


3:55
Από αυριο μεχρι και επόμενη Τριτη επαναλαμβανόμενες 24αωρες σε λεοφωρεία , τρόλεϊ και προαστιακό


3:50  
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για το κυβερνητικό πραξικόπημα

3:45 Αυτόνομη Παρέμβαση: Η επίταξη των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης. 
Η τρικομμματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, διολίσθησε σε έναν αυταρχισμό, που μόνο σκοτεινές εποχές θυμίζουν, και προχώρησε σήμερα σε «επίταξη» των απεργών εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στον «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους.
Η κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλεί επίσης όλες τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, να συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για να μη περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας. Η Αυτόνομη Παρέμβαση αμέσως μετά την κήρυξη της επίταξης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.



3:40 Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό
που κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση και καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των απεργών, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να καταδικάσουν την επιστράτευση και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν.



3:30 Θεσσαλονίκη: Στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου,
συγκέντρωση-πορεία συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ που κινδυνεύουν με επίταξη.


3:20 «
Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων,όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.



3:15  Σπύρος Ρεβύθης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό
: Είμαι ηλεκτρολόγος με 22 χρόνια προϋπηρεσία. Δουλεύω σε βάθος 20 και 30 μέτρων κάτω από τη γη, που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Έχω περάσει λεπτοσπείρωση από ποντίκι. Συντηρώ συστήματα με τάση 20.000 Βολτ, όπου για ένα λάθος μπορείς να γίνεις κάρβουνο. Δουλεύω νυχτερινά και τρεις Κυριακές υποχρεωτικά τον μήνα. Όλα αυτά δεν υπολογίζονται πλέον. Στον βασικό μισθό των 750 ευρώ, δικαιούμαι 150 ευρώ τον μήνα γιατί δουλεύω σε ιδιαίτερες συνθήκες και 110-120 ευρώ για τρεις Κυριακές τον μήνα. Όλα μικτά».


3:10 
Η συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη στον Σκάι



3:05
Με κλαρκ οχυρώνουν αυτη τη στιγμή την κεντρική πύλη του αμαξοστασιου οι εργαζόμενοι του Μετρο στα Σεπολια

από @ Makis Sinodinos





2:53 
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπαραστέκεται στους απεργούς στα ΜΜΜ


2:50
Αντιπροσωπείες εργαζομένων από άλλα σωματεία στα ΜΜΜ καθώς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο του Μετρό. Όλοι στα Σεπόλια!


2:48
  Στο πλευρό των απεργών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ


2:45 Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την επίταξη
. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ από την Ιπποκράτους, θεωρούν ότι η απόφαση της επίταξης ήταν η πιο ήπια που μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση.


2:42
Και τα τρόλεϊ μετα απο έκτακτο ΔΣ κατεβάζουν κεραίες τωρα. Δεν κυκλοφορεί κανένα Μέσο μεταφοράς αύριο. Όλοι οι κλάδοι σε απεργία.



 2:38  
ΟΕΝΓΕ για απεργία στα ΜΜΜ: Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα


2:37 
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στον προαστιακό από αύριο


2:35
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ και παραμονή τους στα αμαξοστάσια.


2:30
Πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές, πρωτοβουλίες και πολιτικές οργανώσεις δίνουν ήδη άμεσα ραντεβού συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια όπου χτυπά η καρδιά του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους απεργούς βρίσκει τους αγωνιζόμενους σε κατάσταση ετοιμότητας, με δηλωμένη την πρόθεσή τους να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους. Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν. Στην πύλη του αμαξοστασίου πραγματοποιείται ήδη συγκέντρωση αλληλεγγύης.


2:25  Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη
:  Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.


Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε στο twitter: Οι εξελίξεις δείχνουν ότι "αφεντικό" της κυβέρνησης είναι η ΝΔ,που πηγαίνει όλο και πιο Δεξιά.ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,με το αζημίωτο,σε ρόλο "βαστάζου".



2:20 «Πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απόφαση της κυβέρνησης
να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης όσον αφορά την απεργία στο μετρό.

«Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


2:15
Σε αντίδραση στην επίταξη οι στάσεις εργασίας σε λωφορεία, ΗΣΑΠ κ Τραμ παρατείνονται πιθανόν έως 24.00'. Αναμένονται ανακοινώσειςOι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ διέκοψαν τη συνέλευσή τους και κατευθύνονται προς το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια
   


2:12
"Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση. «Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.


2:10 
Δε θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος των τεχνικών της Εταιρείας, Αποστόλης Ραυτόπουλος. Όπως είπε, η κυβέρνηση αποφάσισε τυφλή μετωπική σύγκρουση, δεν έχουμε παρά να δώσουμε δυναμική απάντηση, συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς του Μετρό.  Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού.


2:05 
Αυτόνομη Παρέμβαση:  Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους-απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τρόπους αγωνιστικής αντιμετώπισης αυτής της νέας αντιδημοκρατικής εξέλιξης, με άμεσο αίτημα την ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και της προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


1:55 
  Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων», υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παναγόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι «παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα,  όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν, αλλά η κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».




1:50
  Στη συνέλευση των εργαζομένων  της ΕΘΕΛ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν  να μη διακόψουν τη στάση εργασίας (στις 5 το απόγευμα) προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό στο σταθμό των Σεπολίων



1:30  Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς, προχωρά η κυβέρνηση η οποία απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο.

Μετά από τη συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό -μια συνάντηση που κράτησε 5 ώρες- η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστές για εκβιασμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως "ο νόμος θα εφαρμοστεί".


Τώρα-Χατζηδάκης: Προχωράμε σε επίταξη



«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη .Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους». 


"Ας έρθουν να μας πάρουν,εμείς ταμποιυρωνόμαστε εδώ,θα αντισταθούμε" δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο πρ. των εργαζομένων στο Μετρό. 


Εργαζόμενοι Μετρό: Δεν υποχωρούμε




Πέμπτη 24/1/2013: Κυβερνητική σύσκεψη άρχισε στις 9 π.μ. στο Μαξίμου, με θέμα την απεργία και την αντιμετώπισή της, καθώς η κυβέρνηση έχει απειλήσει ανοιχτά, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ότι σκοπεύει να επέμβει με κάθε διαθέσιμο μέσο για να τερματίσει την απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιπροτείνουν

«να ισχύσει η υπάρχουσα σύμβαση ως το Μάρτιο για να γίνουν διαπραγματεύσεις». Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μετέφερε χθες στους εργαζόμενους των ΜΜΜ ο βουλευτής Β. Κυριακάκης.


Οι εξελίξεις ως την Πέμπτη 23/1:


«H κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο» δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου απευθυνόμενους στους απεργούς εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς δήλωσε πως  «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου». 


Οι απειλές των κυβερνώντων συντάσσονται με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων καθώς και με το κλίμα που καλλιεργεί μερίδα των ΜΜΕ που μιλά για "ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού" και "υψηλόμισθους εργζόμενοους". 


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ και ΣΗΑΜ) απαντούν στις εμπρηστικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:


«Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού. Έχουμε υποστεί όλες τις μειώσεις στους μισθούς μας. Μας έχετε εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά.Τώρα καταργείτε και τα τελευταία κεκτημένα μας ( δικαίωμα στην απεργία – Σ.Σ.Ε.). Δεν σας ενδιαφέρει εάν ασθενούν και νοσηλεύονται τρεις συνάδελφοι μας με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, απόρροια της πολιτικής που ακολουθείτε και των αντεργατικών ενεργειών σας.  Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας.



 
Σας ζητάμε:  


- Να κοινοποιήσετε τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. 


- Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε» καταλήγουν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Αντώνης Σταματόπουλος  δήλωσε:: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις»


ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κάνει λόγο για κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων από πλευράς κυβέρνησης με αποτέλεσμα την απαξίωση των μεταφορών και την εξαθλίωση των εργαζομένων σε αυτές.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ κρατούν μια υποκριτικά ηπιότερη στάση, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά υπευθυνότητα "τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τους εργαζόμενους" και τη ΔΗΜΑΡ ΝΑ δηλώνει "κατά της επίταξης".


Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμήματος Μεταφορών και Δικτύων του  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

Οι μάσκες έπεσαν. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους  τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. 

Εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει όχι στη επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των μεταφορών, αλλά στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών. Με τις εμπρηστικές δηλώσεις που κάνει στα μέσα ενημέρωσης περί πολιτικής επιστράτευσης, περί υψηλόμισθων εργαζόμενων, περί μη συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις( με χαλκευμένα στοιχεία) στοχεύει στη κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και στη συνεχή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. 

Ο  ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επέλεξε η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την ασκούμενη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες θα υποβαθμίζονται και θα απαξιώνονται ενώ οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτές θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.      


Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης για τις κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς


Στην κρατική ασφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες


«Παράγγειλε φέρετρα, Άδωνι, κι έλα να μας πάρεις»


Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία σε μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ


Αυτόνομη Παρέμβαση: Θέλουν να τσακίσουν ό,τι αντιστέκεται


Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων: Νίκη στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ


Δημ. Στρατούλης: Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης με τη δικαστική προσφυγή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.





2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)