to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 05.06.2015

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Η κυβέρνηση Ομπάμα εξουσιοδότησε το 2012 την NSA να παρακολουθεί τις επικοινωνίες στο Ίντερνετ

Η κυβέρνηση Ομπάμα εξουσιοδότησε την NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας) να παρακολουθεί τις επικοινωνίες στο Ιντερνετ για τον εντοπισμό κυβερνοπειρατών που δρουν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται από την εφημερίδα και προέρχονται από τις διαρροές του Εντουαρντ Σνόουντεν, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε άδεια το 2012 στην αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών να επεξεργάζεται δεδομένα στο Ιντερνετ, χωρίς δικαστική εντολή, για τον εντοπισμό κακόβουλων λογισμικών και πειρατεία που συνδέεται με ξένες κυβερνήσεις.

Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών (ODNI) , η υπηρεσία που εποπτεύει όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, υπενθύμισε ότι η απειλή κυβερνοεπιθέσεων κατά των ΗΠΑ αυξάνεται "σε συχνότητα, κλίμακα, ποιότητα και σοβαρότητα ως προς τις συνέπειες".

"Στο πλαίσιο αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με ξένους θεσμούς που προσπαθούν να διεισδύσουν στα αμερικανικά δίκτυα και κλέβουν ιδιωτικά στοιχεία αμερικανών πολιτών και εταιρειών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η παρακολούθηση των μηνυμάτων των χάκερς πραγματοποιείται στο πλαίσιο του άρθρου 702 της Foreign Intelligence Surveillance Act, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα παρακολούθησης που αποκαλύφθηκαν από τον Εντουαρντ Σνόουντεν το 2013.

Το άλλο πρόγραμμα παρακολούθησης που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των διαρροών Σνόουντεν αφορά τη συλλογή και αποθήκευση από την NSA μεταδεδομένων των αμερικανικών τηλεπικοινωνιών. Αναμορφώθηκε από το αμερικανικό Κονγκρέσο, το οποίο κατήργησε την αποθήκευση των δεδομένων από την NSA , μεταθέτοντας την ευθύνη στις εταιρείες και ενισχύοντας τον δικαστικό έλεγχο για την επεξεργασία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)