to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 15.09.2022

Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει καταφύγιο στα σενάρια για «ρωσικό δάκτυλο» στις εκλογές - Στον χορό και η Ντ. Μπακογιάννη

Μετά τα σενάρια περί «υβριδικού πολέμου» και αποσταθεροποίησης της χώρας από ξένες σκοτεινές δυνάμεις, η κυβέρνηση τώρα «φοβάται» ρωσική επίθεση στις εκλογές και «διαρρέει» τα σχετικά σενάρια στα φιλικά της ΜΜΕ - Τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη που συντάχθηκε ευθέως με τις επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας που εξυφαίνονται στο Μαξίμου


Σε νέο επίπεδο πηγαίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα συνωμοσιολογικά σενάρια περί ξένων δυνάμεων που δήθεν επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το νέο αφήγημα είναι ότι ρωσικός «δάχτυλος» ενδέχεται να χτυπήσει στις επερχόμενες εκλογές και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega Channel, στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μιας ρωσικής «επίθεσης» την ημέρα των εκλογών, με σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κανάλι, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κάνει «αλλεπάλληλες συσκέψεις με στόχο τη διασφάλιση της διαδικασίας».

Από την πλευρά του το newpost.gr μετέδωσε ότι ο Μάκης Βορίδης συγκάλεσε σύσκεψη με την διεύθυνση εκλογών και την εταιρεία Singular Logic για να «συζητήσουν τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στο ενδεχόμενο που υπάρξει προσπάθεια χακαρίσματος στα εκλογικά αποτελέσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοίνωση είχε εκδώσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με έγγραφο των αμερικανικών υπηρεσιών που δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία φέρεται να μετέφερε περί τα 300 εκατ. δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, πολιτικούς και αξιωματούχους σε περισσότερες από 24 χώρες από το 2014 και έπειτα, με σκοπό να επηρεάσει τη διεθνή πολιτική.

«Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά» ανέφερε μεταξύ άλλων η ΝΔ η οποία πλέον ακολουθεί ανοιχτά συνωμοσιολογική τακτική στον δρόμο προς τις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ερώτηση στη ΒουλήΣτη Βουλή από τον Κ. Ζαχαριάδη τα κυβερνητικά σενάρια περί ρωσικής εμπλοκής στις εθνικές εκλογές

Συντάσσεται με τις θεωρίες συνωμοσίας η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη συντάχθηκε σήμερα ευθέως με τις επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας που εξυφαίνονται στο Μαξίμου, υποστηρίζοντας κατά τη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 ότι η Ελλάδα είναι στο κάδρο των ασύμμετρων απειλών που δέχονται ευρωπαϊκές χώρες από άλλες χώρες, αναφερόμενη στη Ρωσία.

Μάλιστα, ως επιχείρημα παρουσίασε και η βουλευτής της ΝΔ, τις αναφορές Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ,  περί πακτωλού χρημάτων που έχουν «πέσει» σε ελληνικά ΜΜΕ από τη Ρωσία, προσδιορίζοντας, μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη το ποσό στα 10 εκατομμύρια ευρώ, «για να εξαγοραστούν συνειδήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ υποστήριξε ότι υπάρχουν και εντός της Ευρώπης κόμματα, δυνάμεις, οι οποίες είναι φίλα προσκείμενες προς τη Ρωσία και η Ρωσία θα είχε κάθε λόγο αυτές τις δυνάμεις να τις υποστηρίξει.

«Δεν σας λέω κάτι καινούριο, σας λέω πράγματα τα οποία είναι ευρέως γνωστά. Και καθώς η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε προεκλογική τροχιά θα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες παρεμβάσεις -γνωρίζουμε και τους τρόπους με τους οποίους γίνονται- δεν θα τις επιτρέψουμε στην πατρίδα μας ώστε να επηρεάσουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ση είχε εκδώσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με έγγραφο των αμερικανικών υπηρεσιών που δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία φέρεται να μετέφερε περί τα 300 εκατ. δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, πολιτικούς και αξιωματούχους σε περισσότερες από 24 χώρες από το 2014 και έπειτα, με σκοπό να επηρεάσει τη διεθνή πολιτική.

Με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)