to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 21.07.2013

Κοινωνία

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να εμπαίζουν τους άνεργους και άπορους ανασφάλιστους

Ανακοινώσεις του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Βύρωνα


Η κ. Σκούτα Αθανασία πήγε στο γιατρό της, έγραψε τα φάρμακα που είχε ανάγκη, πήρε το βιβλιάριο Υγείας της Πρόνοιας και πήρε σβάρνα τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων για να πάρει τα φάρμακα Τ3 0,25 PANTIUM 40mg, PRITOR 80mg,  και CILTROTON. 

Πρώτα πήγε στο Ιπποκράτειο, της είπαν ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ εκτός από το Τ3 το οποίο και της έδωσαν. Από τις δεκάδες περιπτώσεις, που έρχονται στο ΚΙΦΒ το Ιπποκράτειο εμφανίζεται μονίμως με ελλείμματα στα φάρμακα!....Γιατί άραγε;…. Στη συνέχεια η άμοιρη Σκούτα πήγε στον Ευαγγελισμό και της είπαν  και εκεί  ΟΧΙ. Μετά πήγε στο Λαϊκό και της είπαν ΑΥΡΙΟ και τέλος πήγε και στο Αιγινήτειο και της είπαν ότι αυτό δεν εκτελεί συνταγές εκτός νοσοκομείου. Έκανε τόσα έξοδα ταλαιπωρήθηκε επί ώρες μέσα στη ζέστη και κατέληξε στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα για να πάρει τα φάρμακα για την υγεία της! Αυτό είναι το ΕΣΥ, το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση που αγωνίζεται να σώσει την Ελλάδα!...

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, οι άποροι, κάτοχοι των βιβλιαρίων υγείας ΠΡΟΝΟΙΑΣ, υποτίθεται ότι έχουν δικαίωμα να προμηθεύονται δωρεάν τα φάρμακα, για τα οποία έχουν συνταγή γιατρού, από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτό το δικαίωμα, όπως αποδεικνύεται ισχύει μόνο στα χαρτιά, όπως άλλωστε και τόσα άλλα. 

Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας, για την ανατροπή των βάρβαρων και αντιλαϊκών πολιτικών, για ένα ΕΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων με δωρεάν περίθαλψη στους άνεργους και άπορους ανασφάλιστους συμπολίτες μας πρέπει να ενταθεί και θα συνεχισθεί.  

*************************

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ο οργανισμός προχωρά στην ίδρυση 4  φαρμακείων προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να διευκολύνει τους ασφαλισμένους, που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή για την αγορά των αναγκαίων για την υγεία τους φαρμάκων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λειτουργία των φαρμακείων και οι όροι χορήγησης των φαρμάκων θα καθορίζονται από τον ΕΟΠΥΥ και θα εποπτεύονται από τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. 

Ποιες ακριβώς είναι οι «διευκολύνσεις» η ανακοίνωση μας το κρύβει!....Οι ασφαλισμένοι, που θα δικαιούνται φάρμακα χωρίς να πληρώνουν συμμετοχή, θα πρέπει να διαθέτουν ορισμένες οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά προφανώς θα καθοριστούν από τον ΕΟΠΥΥ στο μέλλον. Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση και αυτός μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή αν είναι δικαιούχος του προγράμματος φαρμάκων χωρίς συμμετοχή!

Από την ανακοίνωση γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται για μέτρο που αφορά στην χορήγηση δωρεάν φαρμάκων και την ιατρική προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και άπορων ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ πολιτών, ούτε έστω αφορά άλλες ειδικές ευπαθείς ομάδες ανασφάλιστων, όπως είναι λ.χ οικογένειες εργαζομένων με παιδιά, στις οποίες και οι δύο γονείς είναι άνεργοι ή επαγγελματίες που πτώχευσαν, αλλά παραμένουν χωρίς καμιά ασφαλιστική προστασία, γιατί χρωστάνε στην εφορία ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία, περιπτώσεις ανθρώπων με αναπηρία, που είναι άποροι, έγκυες ανασφάλιστες, άστεγοι και άλλες κατηγορίες  ανασφάλιστων ομάδων που αριθμούν χιλιάδες. Από τον αόριστο τρόπο που είναι διατυπωμένη η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ είναι φανερό ότι κάτω από τις εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το πρόβλημα της κατάρρευσης του ΕΣΥ και της προστασίας των χιλιάδων άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οι αρχιτέκτονες των αντιλαϊκών πολιτικών και της κατάργησης  των κοινωνικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, ετοιμάζουν μια ακόμα επιχείρηση κοροϊδίας. 

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι:

Αθήνα: Λεωφόρο Αλεξάνδρας 119

Καλλιθέα: Δαβάκη 44

N. Ιωνία: Αλ. Παναγούλη 91

Πειραιά: Μπουμπουλίνας 7-13

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)