to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 24.03.2014

Πολιτική

Η κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στους φαντάρους και κυνηγά τις ψήφους των στρατιωτικών

Παραμένει η απόφαση κατάργησης των Καταστάσεων Επιβίβασης-δωρεάν εισιτηρίων για τους φαντάρους που υπηρετούν στις απόμακρες μονάδες της παραμεθορίου


Η ανάλυση του Δικτύου «Σπάρτακος»:

Τόσο η προπαγάνδα για το πλεόνασμα και το success story που αποκρύπτει την σκληρή ταξική επίθεση που καταργεί και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, όσο και η προσπάθεια εξαγοράς των στρατιωτικών αποκαλύπτει το πόσο αδίστακτη, κυνική και εχθρική για το σύνολο του κόσμου της εργασίας είναι η αστική, κυβερνητική πολιτική.


Ας δούμε, 

  • την ώρα που μοιράζουν 500 εκατομμύρια ευρώ σε αστυνομικούς, τους πραιτωριανούς των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΔΙΑΣ για να καταστέλλουν βάναυσα κάθε κοινωνική αντίδραση στον κοινωνικό Μεσαίωνα που επιβάλλουν τα κέρδη τους.

  • Χρήματα που επίσης μοιράζουν και στους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς, κυρίως στους ΕΠ.ΟΠ. που προσέλαβε στον Στρατό οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις γνωστές άθλιες διαδικασίες του πελατειακού συστήματος και της κομματικής χειραγώγησης, επιδιώκονατς την επιστροφή τους από την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

  • Με τις πρόσφατες κρίσεις των στρατιωτικών όχι μόνο βόλεψαν τα γαλάζια παιδιά, αλλά κυνηγώντας τους ψήφους με όρους εξαγοράς και βολέματος κατέληξαν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς περιορισμού των ανώτατων αξιωματικών, του πρηγούμενου ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, επίσης στελέχους της ΝΔ  

    Οι ανώτατοι αξιωματικοί των Σωμάτων αυξήθηκαν, οι Υποστράτηγοι κατά ποσοστό 33,33 % και οι Ταξίαρχοι κατά 45,45 %.

  • Ενώ αποφασίζουν την αποδοχή των «δωρεάν» μεταχειρισμένων αμερικανικών ελικοπτέρων ΣΙΝΟΥΚ με κόστος 90 εκατ. Ευρώ, τα επίσης «δωρεάν» 450-500 αμερικανικά μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ Μ113 κόστους 303 εκατ. Ευρώ και τέλος τα «δωρεάν» 90 αμερικανικά μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα ΑΒRΑΜS κόστους τουλάχιστον 100 εκατ. Ευρώ.

Παραμένει η απόφαση κατάργησης των Καταστάσεων Επιβίβασης-δωρεάν εισιτηρίων για τους συναδέλφους που υπηρετούν στις απόμακρες μονάδες της παραμεθορίου, μεταφέροντας συστηματικά το κόστος 3500-4000 ευρώ της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην λαική οικογένεια που στενάζει.  

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

“...Αφού κύριε Υπουργέ Αβραμόπουλε μας στέλνετε ένα εξάμηνο στον Έβρο, στα νησιά και στην Κύπρο-εκεί τις περισσότερες φορές παράνομα καθώς συστηματικά αδιαφορείτε για την άρνηση μας να αποδεχτούμε τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ- πρέπει να μας εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνουμε άδειες και με συστηματικό τρόπο θα επιστρέφουμε στα σπίτια μας.

Αυτό κύριε Δ.Αβραμόπουλε σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τουλάχιστον (3) καταστάσεις επιβίβασης, με αεροπορικά εισιτήρια, για να μην τρώμε την άδεια στο δρόμο!

Με την απόφαση σας όμως κύριε Υπουργέ να κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, να τις περιορίσετε σε (1), καταργώντας τα αεροπορικά εισιτήρια ουσιαστικά μας στερείτε την άδεια. Αναρωτηθήκατε κύριε υπουργέ ποια λαϊκή οικογένεια σήμερα μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων στην Κύπρο; Ή μήπως επιχειρείται να πατσίσετε με το πετσοκομμένο ποσό που λαμβάνουν όσοι υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ για να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο κόστος ζωής της Κύπρου;

Είναι μια κανιβαλική απόφαση, αφού γνωρίζετε την σημασία που έχει η έξοδος και η άδεια για τον φαντάρο. Πληροφορείστε όμως ότι εξαιτίας της δικής σας πολιτικής και των μέτρων που ψηφίζετε, δε βγαίνουμε έξοδο αφού λεφτά δεν υπάρχουν, καθώς καταφέρατε οι γονείς μας να δυστυχούν, είτε εργάζονται, είτε είναι άνεργοι.

Με το να μας κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή να μας καταργήσετε την άδεια, αποδεικνύεται ότι είσαστε άδικος και επιτρέψτε μας να πούμε ανάλγητος. Γιατί γνωρίζετε ότι στην παραμεθόριο υπηρετούμε εμείς, οι πιο φτωχοί. Οι πλούσιοι και οι άνθρωποι του θεάματος, τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ έχουν βολευτεί μια χαρά. Γνωρίζετε εξάλλου καλύτερα από εμάς ποιοι υπηρετούν στο Πεντάγωνο.

Σταματήστε επομένως κύριε Υπουργέ Δ.Αβραμόπουλε να μας φτάνετε στα όρια μας και να μας εμπαίζετε. Να ακολουθείτε την υβριστική προς τους στρατιώτες τακτική του συνάδελφου σας Π.Παναγιωτόπουλου που διέρρε μέσω των φιλικών ΜΜΕ  ότι «να επανεξεταστεί το ζήτημα των καταστάσεων επιβίβασης για τους στρατιώτες, ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος».

Όταν του απαντούσαμε: «Καταλαβαίνουμε κύριε ΥΕΘΑ την ανάγκη να διασωθεί το πολιτικό σας προφίλ, αλλά δε νομίζετε ότι είναι εντελώς ακραίο, να μας κοροϊδεύετε; Τι θα κοιτάξουν οι Αρχηγοί των Επιτελείων; Δική σας απόφαση είναι. Το ΦΕΚ φέρει τις υπογραφές των υπουργών και όχι των Αρχηγών!

Απαιτούμε Υπουργέ Δ.Αβραμόπουλε  να Μας Σεβαστείτε.

Οι καταστάσεις επιβίβασης και τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για όσους υπηρετούν στη παραμεθόριο δε πρέπει να περικοπούν, αλλά να αυξηθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)