to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:31 | 10.10.2012

left.gr

Πολιτική

Η κυβέρνηση διαλύει τους ΟΤΑ, η Μέρκελ ικανοποιείται

Κατά τη χθεσινή της επίσκεψη, η κ. Μέρκελ μετέφερε την ικανοποίησή της στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» στην τοπική αυτοδιοίκηση, συγχαίροντας τον ταυτόχρονα για το επίπεδο συνεργασίας του με τον «επιτετραμμένο» της Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ.


Σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση της Αθήνας Ανοιχτή Πόλη αναφέρει:


«Οι εν λόγω «μεταρρυθμίσεις», με τις οποίες ικανοποιείται κ. Μέρκελ, δεν είναι άλλες από τη διάλυση της Αυτοδιοίκησης, τις απολύσεις των εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, δηλαδή το μνημονιακό σχέδιο για τους ΟΤΑ, που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Κατά την Γερμανίδα καγκελάριο, το σχέδιο για την αυτοδιοίκηση είναι η πραγματοποίηση ενός  μεγάλου project ιδιωτικών κερδών μέσα από προγράμματα εργασιακού μεσαίωνα, που θα εκπονηθούν από την task force στο όνομα του «εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης».

 
Γίνεται λοιπόν κατανοητό, γιατί η κυβέρνηση και  ο Δήμος της Αθήνας ακολουθεί μια τέτοια πολιτική στην αυτοδιοίκηση, γιατί έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, γιατί επιδιώκει ακόμα και μέσω των δικαστηρίων να μην μείνουν ούτε μια μέρα στο Δήμο, γιατί επιχαίρει ότι μπορεί να λειτουργήσει και  με το μισό προσωπικό.

 
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτά τα σχέδια. Να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική για τη χώρα, για να υπάρξει ένα ανορθωτικό πρόγραμμα διεξόδου από τη κρίση. Η Ανοιχτή Πόλη επισημαίνει ότι, οι εργαζόμενοι στο δήμο δεν πρέπει να εμπιστεύονται υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ρουσφετολογικές πρακτικές, καθώς όλα γίνονται βάσει σχεδίου. Το μονό σίγουρο είναι ότι, αν περάσουν αυτές οι πρακτικές, θα αποβούν τελικά εις βάρος τους.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)