to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 27.09.2012

Κοινωνία

Η κυβέρνηση απάντησε στη λαϊκή οργή με ωμή βία

Η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, σχετικά με την ωμή αστυνομική βία, τα χημικά, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές, στη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης στην Αθήνα, δήλωσε χαρακτηριστικά:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις στη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.

Η προκλητική στάση της αστυνομίας, να απαγορεύσει τις προσυγκεντρώσεις στις γειτονιές, που ειδικά στην περιοχή του Ζωγράφου οδήγησε σε απρόκλητες επιθέσεις ενάντια  σε κατοίκους και σε συλλήψεις μαθητών και νεολαίων, αμφισβητεί ανοιχτά το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης διαδήλωσης.

Οι συλληφθέντες παρέμεναν για ώρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς να επιτρέπεται η επικοινωνία με τους δικηγόρους τους, ενώ ούτε στους γονείς των ανηλίκων επιτράπηκε να τους δουν.

Μπροστά στο ποτάμι της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει με ωμή βία, χημικά, εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που πλημμύρισαν τους δρόμους, δεν πτοήθηκαν όμως, παρά το κλίμα τρομοκράτησης. Καμιά κατασταλτική επιχείρηση δεν μπορεί να κάμψει την αγωνιστικότητα και τη δεδομένη αποφασιστικότητα των εργαζομένων και της νεολαίας να ξηλώσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα, μαζί με την κυβέρνηση που τα προωθεί. Η καλλιέργεια του φόβου και η καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων δεν θα περάσει!»

Από το πρωί ως αργά το βράδυ, σε ένδειξη συμπαράστασης και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ αρκετά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καθώς και οι βουλευτές του σχηματισμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ε. Αμμανατίδου, Α. Καλογερή, Χ. Καραγιαννίδης,  Κ. Μπάρκας, Μ. Μπόλαρη, Γ. Σταθάς, Α. Σταμπουλή και Δ. Τσουκαλάς.


Διαβάστε ακόμη:

Ο κόσμος της δουλειάς μίλησε: Get the fuck out!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)