to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το σύνδρομο του… ψεύτη βοσκού

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε τη θητεία της σαν σχολική εκδρομή και την τελειώνει σαν εφιάλτη.


Ένας καταιγισμός κυβερνητικών αποτυχιών σε όλα τα πεδία και σε όλες τις κρίσεις που διαχειρίστηκε, από κοινού με έναν ορυμαγδό διαψεύσεων όλων των επικοινωνιακών αφηγημάτων στα οποία είχε στηρίξει την υπεροχή της, την κάνουν σήμερα να οδηγείται στις επόμενες εκλογές βουλιάζοντας σε ένα βούρκο ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας, αλλά και αποκαλύψεων που την εκθέτουν ηθικά, θεσμικά και πολιτικά.

Πρώτο μεγάλο πεδίο αποδεδειγμένης κυβερνητικής αποτυχίας υπήρξε αναμφίβολα η διαχείριση της πανδημίας. Όπου τα ψέματα για τη δήθεν χαμηλή θνητότητα εκτός ΜΕΘ, με τα οποία προσπάθησαν να καλύψουν τη συνειδητή τους άρνηση να επενδύσουν στο ΕΣΥ για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία, έφεραν την Ελλάδα στην τραγική θέση να βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που θρήνησαν τους περισσότερους νεκρούς σε αναλογία με τον πληθυσμό.

Δεύτερο πεδίο κυβερνητικής αποτυχίας υπήρξαν οι περιπέτειες του «επιτελικού κράτους», η ανετοιμότητα και η αναποτελεσματικότητα του οποίου να διαχειριστεί τα ακραία φαινόμενα, έκανε την Ελλάδα τη χώρα με τις περισσότερες καμένες δασικές εκτάσεις στη Μεσόγειο, σε αναλογία με τη συνολική της έκταση.

Τρίτο και κορυφαίο πεδίο παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής είναι αναμφίβολα η ενεργειακή κρίση. Όπου η κατάταξη της χώρας μας μεταξύ των χωρών της Ευρώπης με τις ακριβότερες τιμές για τα καύσιμα και το ρεύμα, αλλά και με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό, αποκάλυψε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα δεν είναι εισαγόμενη, όπως υποστηρίζουν.

Είναι αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής μονόπλευρης υποστήριξης των μετρημένων στα δάχτυλα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων των παραγωγών και των παρόχων της ενέργειας, σε βάρος των εκατομμυρίων καταναλωτών που δοκιμάζονται σκληρά από τη φτώχεια και την ακρίβεια.

Τον καταιγισμό των κυβερνητικών αποτυχιών ακολουθεί την πιο κρίσιμη στιγμή, παραμονές εκλογών, ένας χείμαρρος διαψεύσεων όλων των επικοινωνιακών αφηγημάτων στα οποία η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη στήριξε το αντί – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και κέρδισε τις εκλογές το 2019.

Η πρώτη διάψευση έρχεται από το πεδίο της υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Με τον υποκριτικό πατριωτισμό με τον οποίον κατακεραύνωναν σαν δήθεν προδότη τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχία της κυβέρνησής του να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία κατά τα άλλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφάρμοσε χωρίς αντιρρήσεις, να καταλήγει στη μεγάλη εθνική απώλεια, του πανάρχαιου ελληνικού brand του Αιγαίου. Το οποίο υπέκλεψαν οι Τούρκοι για δική τους αποκλειστικά εμπορική και τουριστική χρήση, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοιμόταν στις δάφνες των εικονικών επιτυχιών της.

Μια τεράστια εθνική αποτυχία με τον κωδικό TURKAEGEAN.

Δεύτερη παταγώδης διάψευση του αντί – ΣΥΡΙΖΑ μετώπου υπήρξε η αθώωση στα δικαστήρια της Ρένας Δούρου για τις ευθύνες που τις φόρτωσαν για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και η καταδίκη, αντίστοιχα, της προστατευομένης του κ. Μητσοτάκη τοπικής δημάρχου.

Μια δικαστική εξέλιξη που αποκάλυψε ότι η δολοφονία χαρακτήρων στην οποία επιδόθηκε ανηλεώς η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είχε αποκλειστικά ιδιοτελή κίνητρα και υπηρετούσε συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.

Τρίτη και ακόμη χειρότερη διάψευση υπήρξε η αθώωση του πρώην υπουργού Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως διαφθοράς Τουλουπάκη από τις δήθεν ευθύνες τους για τη «σκευωρία» NOVARTIS.

Μια υπόθεση που κατέρρευσε μαζί με την αθώωση των υποτιθέμενων συντελεστών της και που από σκευωρία, ξανάγινε σκάνδαλο διαφθοράς. Με αδιευκρίνιστες όμως τώρα ευθύνες για δύο πρώην υπουργούς της ΝΔ που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στο σκάνδαλο και οι οποίοι απαλλάχτηκαν μεν, πλην όμως βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους «αδιευκρίνιστα ποσά». Κάτι που για οποιονδήποτε πολίτη θα αποτελούσε ένδειξη ενοχής.

Να δούμε τι θα λένε τώρα στην ΑΑΔΕ, όπου διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος, τα δύο στελέχη της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος

Η κυβέρνηση για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να κυριαρχήσει πολιτικά και στις επόμενες εκλογές είπε ψέματα που αποκαλύφθηκαν, έστησε Ειδικά Δικαστήρια που κατέρρευσαν και δολοφόνησε χαρακτήρες που αθωώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Έσπειραν ανέμους για να καλλιεργήσουν το αντί – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και τώρα θερίζουν θύελλες κυβερνητικών αποτυχιών και επικοινωνιακών διαψεύσεων.

Έχει ενδιαφέρον τώρα που κατέρρευσαν όλες οι κατηγορίες του αντί – ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, να δούμε με τι αφήγημα θα πάνε στις επόμενες εκλογές και κυρίως, που θα βρούν εκλογικό κοινό που να τους πιστεύει.

Γιατί ένας διαχρονικός μύθος που δεν έχει διαψευστεί ποτέ, είναι εκείνος του ψεύτη βοσκού.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)