to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 12.03.2021

Διεθνή

Η Κύπρος χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα

Επαναφορά του 25% του προσωπικού στις επιχειρήσεις, λειτουργία των εξωτερικών χώρων εστίασης - Παρατείνεται η αναστολή της φυσικής παρουσίας στα Γυμνάσια για τις επόμενες δύο εβδομάδες


Επαναφορά του 25% του προσωπικού που προσέρχεται με φυσική παρουσία στις επιχειρήσεις, λειτουργία των εξωτερικών χώρων εστίασης με αυστηρό Πρωτόκολλο και αναστολή της φυσικής παρουσίας των Γυμνασίων για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Λεμεσού, καθώς και τις αυξημένες εισαγωγές στα νοσηλευτήρια, οι οποίες προέκυψαν ως επί το πλείστον από συγκεντρώσεις στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον και χώρους εργασίας.
Ετσι, από την Τρίτη 16 Μαρτίου και με διάρκεια ισχύος μέχρι τις 31/03/2021:

Επαναφέρεται το 25% σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με αναπροσαρμογή του προγράμματος εβδομαδιαίου ελέγχου rapid tests, στο 25% των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών και παράλληλη ενίσχυση της εποπτείας και των ελέγχων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά είναι φορείς με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης/διασποράς και καθυστέρηση στον εντοπισμό τους αφού ως επί τω πλείστον είναι ασυμπτωματικά, με αδυναμία να επιβληθούν διαγνωστικοί έλεγχοι, καθιστώντας τους σιωπηλούς φορείς με κίνδυνο την εξάπλωση του ιού με αυξημένες συρροές κρουσμάτων και δεδομένου ότι στα Δημοτικά Σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού σημειώνονται πολλές αλυσίδες κρουσμάτων, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων στην Επαρχία Λεμεσού με φυσική παρουσία μαθητών μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Παρατείνεται η αναστολή φυσικής παρουσίας των Γυμνασίων σε παγκύπρια βάση για τις επόμενες δύο εβδομάδες (μέχρι τις 31.03.2021), ώστε να αποτραπούν εξάρσεις κρουσμάτων.

Σε ό,τι αφορά, μέτρα που στοχεύουν σε αύξηση της συμμόρφωσης του κόσμου και παράλληλα της ψυχολογικής ανάκαμψης των πολιτών:

*Επιτρέπεται από τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, η πρόσβαση σε πλατείες και πάρκα μέχρι 6 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών.

*Μόνο για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα.

*Επαναλειτουργούν από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, μόνο οι εξωτερικοί χώροι των χώρων εστίασης, με αυστηρό πρωτόκολλο που θα δημοσιευθεί, τηρουμένων των μέτρων απόστασης και των υγειονομικών οδηγιών.

*Μετακινείται από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, η ώρα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ στις 11 το βράδυ.

Ο υπ. Υγείας τόνισε ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις έντονες ανησυχίες των ειδικών ότι η ψυχολογική κόπωση είναι διάχυτη σε ολόκληρη την κοινωνία μετά από έναν χρόνο σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, και ότι ενδεχομένως τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει λόγω της κόπωσης αυτής.

«Το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να συγκεραστούν όλες οι ανησυχίες και να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να οδεύσουμε προς το τέλος αυτής της υγειονομικής κρίσης, με ασφάλεια», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Μ. Καλογεράκη)

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)