to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η κρίση έχει φόβο, έχει μίσος, θα έχει και λογαριασμό!

Η πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων είναι καταστροφική. Η αποικιακή σχέση των Μνημονίων επανέρχεται και για το προσφυγικό ζήτημα. Η δυσφήμηση της χώρας στον κόσμο, οδυνηρή


ΣΕ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΕΣ κρίσεις έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί η σημερινή κυβέρνηση: τις νέες προσφυγικές ροές και τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτές τις κρίσεις με διαρροές ακόμη και για στρατιωτικό νόμο αποκαλύπτει έλλειψη ευθύνης, σοβαρότητας και αδιαφορία των συνεπειών για την ελληνική κοινωνία. Και στη μεν περίπτωση του ιού προέκυψε ο φόβος, στην περίπτωση των προσφύγων διογκώθηκε το μίσος, όχι κατά των θυτών, αλλά κατά των θυμάτων!

Η ΧΩΡΑ είναι θωρακισμένη δήλωσε με στόμφο ο Κικίλιας. Από την προπερασμένη Πέμπτη το βράδυ είχε ενημερωθεί επίσημα ο ΕΟΔΥ για την εκδρομή στους «Αγίους Τόπους» (Ισραήλ και Αίγυπτο) των 53 πολιτών από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Ζάκυνθο, οι 21 εκ των οποίων βρέθηκαν πριν τρεις ημέρες θετικοί στον κορωνοϊό.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ έγινε από τον πνευμονολόγο Παναγιώτη Κυριαζή, που είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο. Όμως οι αρμόδιοι, επικαλούμενοι την παγκόσμια λίστα των επικίνδυνων χωρών, δεν ενεργοποίησαν το ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας και έδωσαν οδηγίες τα ύποπτα κρούσματα να αντιμετωπιστούν ως απλές λοιμώξεις του αναπνευστικού ή ως κρούσματα γρίπης!

ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ της πανδημίας ήρθε να προστεθεί και η επικίνδυνη διαχείριση των νέων ροών προσφύγων. Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε σε πρώτη φάση, ως πυρά κατά της χώρας μας, περίπου 10.000 ταλαιπωρημένους ανθρώπους, γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώνοντάς τους στα πάνω σύνορα του Έβρου, στις Καστανιές. Τα κάτω σύνορα έμειναν ελεύθερα για το εμπόριο της Τουρκίας!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ προπαγάνδα επιχείρησε να στρέψει την οργή των ταλαιπωρημένων πολιτών κατά των θυμάτων εκτοξεύοντας τον ρατσισμό! Ιδού τι έγραψε ο Γ. Λάσκαρης, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Γνώμη» της Αλεξανδρούπολης.

«ΕΝΑ εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας. Όλοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της 'εισβολής' των μεταναστών και των προσφύγων. Ένοπλοι αγρότες ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του CNN Κώστα Πλιάκο, διότι προσπάθησε να υπερασπιστεί 'συλληφθέντες' από αυτούς μετανάστες που τους κακομεταχειρίζονταν. Οι παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του Δέλτα του Έβρου βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα 'θηράματά' τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες 'βίλες' τους, ως υπερασπιστές του πατρίου εδάφους...».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ανάρτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Τwitter προειδοποιεί για την κατάσταση στη Λέσβο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα τους Αμερικανούς ταξιδιώτες στη χώρα μας και σημειώνει ότι η πρεσβεία έχει λάβει «αναφορές για βία εναντίον Αμερικανών πολιτών που προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο».

ΕΜΕΙΣ τι κερδίσαμε από τη διαχείριση αυτής της κρίσης μετά την επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο; Μας υποσχέθηκαν 700 εκατομμύρια ευρώ. Μπροστά τα μισά, και τα υπόλοιπα αν χρειαστούν. Για ποιον λόγο; Για να κρατήσουμε όλους τους πρόσφυγες εδώ. Και, όπως αποκαλύφθηκε, η ελληνική πλευρά δεν έχει υποβάλει αίτημα μεταφοράς προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρώπης!

ΜΑΛΙΣΤΑ, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τις προθέσεις των εταίρων μας, η γερμανική Βουλή με ψήφους 495 κατά και 117 υπέρ απέρριψε την πρόταση των Πρασίνων και της Αριστεράς για φιλοξενία 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα, κυρίως παιδιών!

ΕΧΑΣΕ κάτι ο Ερντογάν; Λίγες μέρες πριν, ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε πως η Τουρκία και οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους για να παρακάμψουν το ζήτημα των S-400 και επανέλαβε πως οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ (είμαστε μέλος) και την Ευρώπη (και εδώ είμαστε μέλος) να συνεισφέρουν σημαντικά στις προσπάθειες της Άγκυρας στην Ιντλίμπ! Νέα παραγωγή προσφύγων;

ΑΥΤΗ είναι μόνο η εικόνα. Ο λογαριασμός θα εκδοθεί όταν η ελληνική οικονομία, που βρίσκεται σε ύφεση, χάσει μεγάλο μέρος του τουριστικού ρεύματος που συνεισφέρει στο 25% του ΑΕΠ. Όταν επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση να ανταποκριθούν σε ενοίκια και φορολογικές υποχρεώσεις. Όταν η ανεργία που αυξάνεται, εκτοξευτεί. Όταν κάποιοι σύντομα θα χάσουν τα σπίτια τους.

Η ΠΛΗΡΗΣ υποταγή της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων είναι καταστροφική. Η αποικιακή σχέση των Μνημονίων επανέρχεται και για το προσφυγικό ζήτημα. Η δυσφήμηση της χώρας διεθνώς, οδυνηρή. Το μέλλον αβέβαιο. Το όριο συνταξιοδότησης καθορίστηκε στα 68 έτη και βλέπουμε. Ο γκρεμός είναι μπροστά!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)