to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:19 | 04.10.2013

Πολιτική

Η Κομισιόν “δίνει στεγνά” τον Βρούτση

Συνέντευξη του Ν. Χουντή στο Κόκκινο


Η Ευρώπη παρανομεί σε βάρος της ίδιας της Ευρώπης και των λαών της. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι αποδέχτηκε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο σωτηρίας για την Ελλάδα, το οποίο όπως παραδέχονται πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι της παραβαίνει πανηγυρικά την κοινοτική νομοθεσία. Η Ευρώπη αντεπιτίθεται προκειμένου να βγάλει το κρίμα από πάνω της για την αποτυχία. Ευθύνεται όμως μόνο αυτή ή μήπως έχει βάλει το χεράκι της και η ελληνική κυβέρνηση; Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των κορυφαίων της Ευρώπης μας, το έχει βάλει και μάλιστα πολύ βαθιά...

Όπως μας ενημερώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής όλο και περισσότεροι στην Ε.Ε αντιλαμβάνονται ότι τα μνημόνια, που συνεχώς υπογράφει η ελληνική κυβέρνηση δεν οδηγούν σε διέξοδο από την κρίση, ωστόσο δεν αποδέχονται την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως λύση στο πρόβλημα. Κυρίως όμως, τονίζουν το γεγονός ότι τα μνημόνια δεν ήταν αποτέλεσμα δικής τους απόφασης και πίεσης, αλλά συμμετείχαν ενεργά και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο" ο Ν. Χουντής μετέφερε τα όσα δήλωσε ο Επίτροπος Εργασίας, Λάζλο Άντορ κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα. Στις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας για τη νομιμότητα των μνημονίων που προτείνει η Τρόικα, τα οποία παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία, ο Επίτροπος Άντορ αποποιήθηκε των ευθυνών λέγοντας ότι όντως υπάρχει παραβίαση, ωστόσο δεν υπάρχει πίεση από την πλευρά της Ε.Ε, καθώς η ίδια η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τις προτάσεις της Τρόικας.

"Επομένως, έχεις μια παραδοχή ότι όλο αυτό το πράγμα είναι εκτός κοινοτικού πλαισίου, ότι είναι απαράδεκτα πράγματα και ότι αποδίδει τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, που όμως μας επιβεβαιώνει για μια άλλη μια φορά ότι αυτά τα μνημόνια και τα μέτρα, εκτός από το ότι τα ζητάει η Τρόικα κατά παραβίαση, έχει τάση και η ψυχούλα τους, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα" σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός πως ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας επιμένουν πολλές φορές στις δηλώσεις τους ότι η Τρόικα είναι αυτή που επιμένει στα μέτρα, ωστόσο οι απαντήσεις, που λαμβάνει μέσα από τις ερωτήσεις του προς τους Ευρωπαϊκούς αξιωματούχους, διαψεύδουν την ελληνική κυβέρνηση και της ρίχνουν το μερίδιο συμμετοχής στις αποφάσεις της Τρόικας και της Ε.Ε.

"Δηλαδή ο ένας δίνει τον άλλον μέσα στην αποτυχία" πρόσθεσε ο Ν. Χουντής.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)