to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 18.05.2019

Πολιτική

«Η κοινωνική Ευρώπη περνάει μέσα από τα δικαιώματα»: Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Πάτρα (βίντεο)

Πολιτική εκδήλωση με θέμα, «Η κοινωνική Ευρώπη περνάει μέσα από τα δικαιώματα», οργάνωσε στην Πάτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Πάνος Λάμπρου, Στέλλα Μπελιά, Αντώνης, Ρέλλας και Μιχάλης Σπουρδαλάκης


Πολιτική εκδήλωση με θέμα, «Η κοινωνική Ευρώπη περνάει μέσα από τα δικαιώματα», οργάνωσε σήμερα (Σάββατο 18/5) στην Πάτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Πάνος Λάμπρου, Στέλλα Μπελιά, Αντώνης, Ρέλλας και Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

Πρώτη μίλησε η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εμείς θέλουμε μία Ευρώπη που θα είναι ένωση δικαιωμάτων, δηλαδή μία ένωση κρατών που όλοι θα δικαιούνται με τον ίδιο τρόπο τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με όλες τις κοινές πολιτικές, ώστε να μην αποκλείεται κανείς».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Πάνος Λάμπρου, ο οποίος επεσήμανε ότι «βλέπουμε πάλι σήμερα τις ακροδεξιές, τις φασιστικές και τις ναζιστικές συμμορίες να επαναστοχοποιούν τις ίδιες πληθυσμιακές ομάδες, όπως έκανε εθνικοσοσιαλισμός, δηλαδή τους ανάπηρους, τους Ρομά, τους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους τους κομμουνιστές κ.α.». Επίσης ανέφερε ότι «αν λέγαμε πως η πρώτη μεγάλη διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ανάμεσα στις δυνάμεις της Δεξιάς και στις δυνάμεις της Αριστεράς είναι η οικονομική κρίση και τα οικονομικά ζητήματα, η δεύτερη μεγάλη διαχωριστική γραμμή είναι τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Από την πλευρά της η Στέλλα Μπελιά αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, τονίζοντας ότι «μας έχουν ταΐσει την ομοφοβία με το γάλα που μας φέρνουν στο μαιευτήριο» και πρόσθεσε: «Εγώ αρνούμαι να είμαι αόρατη και διεκδικώ με κάθε τρόπο να είμαι ορατή, ενώ ότι κι αν φέρει αυτή η υποψηφιότητα, θεωρώ ότι έχω νικήσει».

Κατόπιν, μίλησε ο σκηνοθέτης και ανάπηρος ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία βάζουμε πλάτη απέναντι στον σκοταδισμό και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, απέναντι στο δεκανίκι τους που είναι οι φασίστες», προσθέτοντας ότι «στην ναζιστική Γερμανία δολοφονήθηκαν πάνω από 275.000 ανάπηροι». Επίσης ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε περισσότερο κοινωνικό κράτος», συμπληρώνοντας ότι, «έχουν γίνει πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν άλλα χίλια».

Παίρνοντας τον λόγο ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μιχάλης Σπουρδαλάκης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «στις 26 Μαΐου η Δεξιά στην Ευρώπη και η Δεξιά στην Ελλάδα, θα έλθει αντιμέτωπη με μία μεγάλη υποχώρηση και με μία ήττα». Ακόμη ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η πρώτη και η μόνη δημοκρατική απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να ξαναδούμε τις συμμαχίες μας και ένας μεγάλος σύμμαχος είναι εκείνο το κομμάτι της Σοσιαλδημοκρατίας που έμπρακτα στοχάζεται τον βηματισμό του μέχρι σήμερα και θέλει να αλλάξει ρότα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)