to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Κεραμέως στον δρόμο της Διαμαντοπούλου

Ας μείνουμε όλοι με την ανάμνηση της υπουργού να εξυμνεί στην Ολομέλεια της Βουλής την εταιρεία και τη δωρεά της


Για τους εκλεκτούς του συστήματος η αποτυχία είναι διαβατήριο για την προσωπική τους επιτυχία. Δείτε την  Άννα Διαμαντοπούλου. Ο άνθρωπος που δημιούργησε την εκπαίδευση της φωτοτυπίας προτείνεται (από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) για να ηγηθεί σε έναν παγκόσμιο οργανισμό όπως ο ΟΟΣΑ. Κανείς δεν πάει χαμένος επειδή είναι αποτυχημένος.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ενοχληθεί η «επιμελής» Ν. Κεραμέως που κατέρρευσε το σύστημα τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ούτε πρέπει να στενοχωρηθεί για τις ειρωνείες με τις οποίες υποδέχθηκε ο ψηφιακός κόσμος το «έπος της Κεραμέως» ούτε για την οργή των γονέων. Μια στραβή στη βάρδια της είναι, μην το παίρνει κατάκαρδα.

Επίσης είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση με την Cisco για να δούμε π.χ. τις ρήτρες που προβλέπονται. Ας μείνουμε όλοι με την ανάμνηση της υπουργού να εξυμνεί στην Ολομέλεια της Βουλής την εταιρεία και τη δωρεά της. Οι ενδεχόμενες αστικές ευθύνες και τα προσωπικά δεδομένα είναι για τη μίζερη κριτική της αντιπολίτευσης.  Όπως και η κριτική για την καθυστέρηση του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» που συμβασιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για την υπουργό το ότι η εκπαιδευτική κοινότητα, μόλις το Σάββατο, της γύρισε την πλάτη αρνούμενη να συμμετάσχει στις εκλογές που πεισματικά διοργάνωσε η Ν. Κεραμέως για τα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας. Μπορεί ακόμα και η ΔΑΚΕ να εξοργίστηκε και να πρωταγωνίστησε στο μποϊκοτάζ των εκλογών, αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.  Ίσα - ίσα που η Ν. Κεραμέως θα πουλήσει τώρα λίγο αντισυνδικαλισμό και θα φτιάξει και το πολιτικό της προφίλ για το λαμπρό μέλλον που της ετοιμάζεται.

Αν για κάτι πρέπει να στεναχωρηθεί η Ν. Κεραμέως, είναι που η  Ά. Διαμαντοπούλου επιχειρεί να της στερήσει την αποτυχία. Η πρ. υπουργός Παιδείας υποστηρίζει (“Πρώτο Θέμα” της 8ης Νοεμβρίου) ότι εκείνη οργάνωσε το ψηφιακό σχολείο και ότι ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται η δική της πλατφόρμα.

Το ότι η Παιδεία είναι ο χώρος των κατεξοχήν συναινέσεων και η υπουργός Παιδείας αδυνατεί να παραγάγει συναινέσεις δεν είναι πρόβλημα της Ν. Κεραμέως. Αλλουνού θα έπρεπε να είναι.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)