to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:59 | 20.11.2017

Κοινωνία

Έκκληση για αίμα για τη δικηγόρο Αναστασία Τσουκαλά

Η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίσθηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή στα Εξάχεια παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική του «Ευαγγελισμού» και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη


Στο σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: 

Ο πυρετός υποχώρησε και η κατάστασή της είναι καλύτερη από χθες (σ.σ.: Κυριακή). Θα γίνει και σήμερα χειρουργικός καθαρισμός του τραύματός της. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη. Επειδή η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά και χρειάζεται αίμα, παρακαλούμε όποιος μπορεί, να έρθει στην αιμοδοσία του Ευαγγελισμού και να δώσει αίμα στο όνομα Αναστασία Τσουκαλά, ΜΕΘ.

«Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση» εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» η 55χρονη δικηγόρος, Αν. Τσουκαλά που τραυματίσθηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του νοσοκομείου, το τραύμα έχει καθαριστεί χειρουργικά και η ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερή ωστόσο παραμένει διασωληνωμένη και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Η μόλυνση από την εισπνοή του φωσφόρου την ώρα που χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα είναι μεγάλη και εκεί εστιάζουν τις προσπάθειες τους πλέον οι γιατροί.

Η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου έγραψε νωρίτερα στο Facebook:


Η δικηγόρος υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με φαρμακευτική αγωγή, κάτι που σημαίνει ότι οι γιατροί προβληματίζονται από τη χαμηλή πίεσή της. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το βαρύ χειρουργείο, διάρκειας έξι ωρών, στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής κάνει τους θεράποντες ιατρούς σε μια πρώτη εκτίμηση να λένε ότι δεν θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες 24 ώρες αλλά η παραμονή της στη ΜΕΘ θα είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)