to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 13.01.2019

Διεθνή

Η καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit θα ήταν καταστροφή, προειδοποίησε τους βουλευτές η Μέι

Οι βουλευτές θα ψηφίσουν την Τρίτη για τη συμφωνία της Μέι για το Brexit, μετά την αναβολή μιας ψηφοφορίας που είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προειδοποίησε τους βουλευτές πως μια απόρριψη του σχεδίου της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν καταστροφική για τη Βρετανία, στην προσπάθεια να συγκεντρώσει υποστήριξη δύο ημέρες πριν από μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο την οποία αναμένεται να χάσει.

Οι βουλευτές θα ψηφίσουν την Τρίτη για τη συμφωνία της Μέι για το Brexit, μετά την αναβολή μιας ψηφοφορίας που είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο όταν είχε γίνει σαφές ότι δεν θα συγκεντρωνόταν επαρκής αριθμός βουλευτών από το κόμμα της και άλλα κόμματα υπέρ της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες.

Η Μέι εμφανίζεται λίγο πιο κοντά στο να εξασφαλίσει την υποστήριξη που χρειάζεται, όμως σε άρθρο της στη Sunday Express ανέφερε πως οι βουλευτές δεν πρέπει να απογοητεύσουν τον λαό που ψήφισε υπέρ του Brexit.

«Κάτι τέτοιο [η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit] θα ήταν μια καταστροφική και ασυγχώρητη ρήξη της εμπιστοσύνης στη δημοκρατία μας», ανέφερε η Μέι.

«Άρα το μήνυμά μου στο Κοινοβούλιο αυτό το Σαββατοκύριακο είναι απλό: είναι καιρός να αφήσουμε τα παιχνίδια και να κάνουμε αυτό που είναι σωστό για τη χώρα μας.»

Την Παρασκευή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε πως το Brexit μπορεί να μην γίνει καθόλου αν η συμφωνία της Μέι απορριφθεί από τη Βουλή.

Η Βρετανία, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προγραμματίζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωσης στις 29 Μαρτίου.

Οι Sunday Times ανέφεραν, επικαλούμενοι υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, πως «αντάρτες» βουλευτές σχεδιάζουν να αποσπάσουν τον έλεγχο της νομοθετικής ατζέντας από τη Μέι την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό την αναστολή ή την καθυστέρηση του Brexit.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)