to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 12.11.2019

Κοινωνία

Η κατάληψη στέγης στην Μπουμπουλίνας 42 στο στόχαστρο πρωινής αστυνομικής επιχείρησης

138 ανθρώπους, ανάμεσά τους 28 ανήλικους, έβγαλε τα ξημερώματα από την κατάληψη στέγης στη Μπουμπουλίνας 42 η αστυνομία - Αναφέρεται σύλληψη αλληλέγγυου


(Σύλληψη αλληλέγγυου, σε πρώτο πλάνο διακρίνεται μια μετανάστρια με το μωρό της - φωτ. @NChristofakis)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Αυταρχικός κατήφορος χωρίς τέλος

Περισσότεροι από 100 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 42, στην περιοχή των Εξαρχείων, στο οποίο ξεκίνησε από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή του. Η επιχείρηση εκκένωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10, ενώ αυτή την ώρα ερευνώνται όλοι οι χώροι του.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες στο κτίριο, που είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μετά από λίγες ημέρες έγινε και πάλι κατάληψή του, θα ακολουθήσει η διαδικασία σφράγισής του.

138 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους 28 παιδιά

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, στο κτίριο βρέθηκαν 138 μετανάστες και πρόσφυγες. Πρόκειται για 66 άνδρες, 44 γυναίκες και 28 ανήλικους και νεαρής ηλικίας. Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για έλεγχο των εγγράφων τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η σφράγιση του κτιρίου. Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκκενωθεί πάλι τον περασμένο Απρίλιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα έγινε νέα κατάληψη .Εξω από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή.

(στα social media αναφέρεται και η σύλληψη ενός τουλάχιστον αλληλέγγυου)

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)