to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η κανονικότητα μιας αυταρχικής κυβέρνησης

Γίνεται πολύ συζήτηση από την ΝΔ για την «κανονικότητα», που έφεραν στην ζωή μας μέσα σε ένα μήνα.


Στις 7 Ιουλίου ο λαός με την ψήφο του επέλεξε την ΝΔ για την διακυβέρνηση της Χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σεβόμενος την βούληση του, από την πρώτη στιγμή είπε ότι θα κάνει εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση με  ανάδειξη και  υπεράσπιση όλων όσων κερδήθηκαν από το 2015 και μαχητική συγχρόνως σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα τα μέτρα στήριξης που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Γίνεται πολύ συζήτηση από την ΝΔ για την «κανονικότητα», που έφεραν στην ζωή μας μέσα σε ένα μήνα. Για να δούμε  όμως ποιος έφερε την κανονικότητα στην χώρα με στοιχεία, για να μπορεί σήμερα με στρωμένο τον δρόμο η ΝΔ να μιλά και να καμώνεται την επιτυχημένη, την πανέτοιμη που της άνοιξαν οι πόρτες και οι αγορές.

Μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο ,η Κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε σχέδιο 3 φάσεων.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη  στην  ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε και υλοποίησε , πακέτο ελαφρύνσεων ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ μόνιμων μέτρων για το 2018.

Η δεύτερη δέσμη ελαφρύνσεων ήταν το 2019, ύψους 1,14 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η τρίτη δέσμη αφορά το 2020: Η κατάργηση του αφορολόγητου ,από 1-1-2020, 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς και ελαφρύνσεις για το 2020, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σε αυτά τα μέτρα υπήρχε η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες και για το 2020 στο 50%,ενώ είχε εξαγγελθεί η κατάργηση της υποχρέωσης πληρωμής ΕΝΦΙΑ στα νησιά της χώρας με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων. Από αυτά η ΝΔ πρόσθεσε μείωση ΕΝΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες και δεν αποδέχτηκε ούτε ως τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ την απαλλαγή των μικρών νησιών. Έτσι στηρίζει η ΝΔ την νησιωτικότητα  παρά τα όσα ψευδώς αναφέρει καθημερινά.

Αυτό όμως που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-με τις θυσίες των πολιτών-,είναι ότι διασφαλίστηκε η  δημοσιονομική σταθερότητα, δημιουργήθηκε ένα μαξιλάρι ρευστότητας ύψους σχεδόν 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι το διαβατήριο ταυτόχρονα της χώρας μας στις αγορές με χαμηλό επιτόκιο. Αυτός είναι ο λόγος της επιτυχούς εξόδου στις αγορές, να το μάθουν στην ΝΔ αν δεν το γνωρίζουν και να έχουν την  σεμνότητα να μην οικειοποιούνται όλα όσα έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ανόητο να παρουσιάζουν στον λαό μια ολότελα ψευδή εικόνα που προκαλεί γέλιο. Μια εικόνα που συμπληρώνεται με τα εξωφρενικά fake news και τα δήθεν τρομακτικά που επινοούν ότι ανακαλύπτουν για να καλύψουν τα σχέδια τους.

Όλα αυτά βέβαια με την βοήθεια των -χορηγών-βοηθών τους-, ΜΜΕ, που ζουν σε ονειρική παρόρμηση και πλήρη ευτυχία και τα βλέπουν όλα τέλεια.
Ας μην επιχαίρουν λοιπόν τόσο πολύ στην ΝΔ, ας μην γίνονται προκλητικοί  και ας πουν και κανένα ευχαριστώ που παρέλαβαν την χώρα για πρώτη φορά κοινωνικά και δημοσιονομικά  δρομολογημένη ,αποτέλεσμα της σοβαρής και στοχευμένης δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικά περιβάλλον.

Ως πολίτες τα πρώτα έργα που βλέπουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ, με δεδομένη την ιδιοκτησιακή αντίληψη της  για το κράτος, είναι αυταρχικότητα , συγκεντρωτισμός και λόγος διχαστικός, παραπέμποντας μας σε μετεμφυλιοπολεμικές εποχές. Η Εικόνα που δείχνει η Κυβέρνηση αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έχει ήδη κάνει και αυτές που σχεδιάζει είναι ότι δυστυχώς επέρχεται μαυρίλα και σκοταδισμός με βαρύ άρωμα ακροδεξιάς .Απόλυτη κομματικοποίηση του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης,  αδιαφάνεια, βόλεμα , εξυπηρέτηση υμετέρων ,στήριξη των χορηγών της, ξήλωμα και καταργήσεις σε ότι δεν ελέγχουν. Αυτή είναι η κανονικότητα και η δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνονται στην ΝΔ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)