to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η καμπάνια 4isCalling συγκεντρώνει χρήματα για ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες

Εν καιρώ πανδημίας, έχουν επιβαρυνθεί επιπλέον οι συνθήκες διαβίωσης των ΛΟΑΤΚΙΑ+ προσφύγων καθώς οι περισσότερες/-οι είναι άνεργες/-οι με καθόλου ή μηδαμινά εισοδήματα. Δείτε την καμπάνια που έχει ξεκινήσει η πρωτοβουλία «Ιμάντες».


Η καμπάνια «4isCalling - Emantes' Sοlidarity Drives» είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε από κοινού με την αυτοοργανωμένη συλλογικότητα Lgbtqia+ Refugees Welcome εν μέσω της υγειονομικής κρίσης με στόχο να συγκεντωθούν χρήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και προστασίας από τον ιό, για 40 ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρόσφυγες, αιτούσες/-ντες άσυλο, μετανάστριες/-ες.

Εν καιρώ πανδημίας, έχουν επιβαρυνθεί επιπλέον οι συνθήκες διαβίωσης των ΛΟΑΤΚΙΑ+ προσφύγων καθώς οι περισσότερες/-οι είναι άνεργες/-οι με καθόλου ή μηδαμινά εισοδήματα. Κάποιες και κάποιοι είναι σεξεργάτριες/-τες, ενώ άλλοι/ες χωρίς στέγη ή με εκ περιτροπής κατοικία. Αρκετές και αρκετοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, λόγω χρόνιων θεμάτων υγείας.

Από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης μέχρι και τώρα, οι Emantes είναι σε συνεχή επαφή με τα ωφελούμενα πρόσωπα παρέχοντας υπηρεσίες κυρίως μέσω της γραμμής υποστήριξης (WhatsApp). Eπίσης, έχουν πραγματοποιήσει μία διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε 27 άτομα με τη βοήθεια των ομάδων Steps, Khora free shop και Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες.

Εξακολουθεί να γίνεται χαρτογράφηση των αναγκών από την οποία προκύπτει μέχρι στιγμής ότι όσο περνάνε οι μέρες, τόσο αυτές αυξάνονται αλλά και πληθαίνουν τα αιτήματα από ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες να στηριχθούν από τη συγκεκριμένη καμπάνια. Παρ’ ότι ο στόχος της δράσης είναι να στηριχθούν 40 συγκεκριμένοι άνθρωποι που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, η καμπάνια “4 isCalling - Emantes’ Solidarity Drives” καλεί σε περαιτέρω στήριξη ώστε να στηριχθούν όσα περισσότερα αιτήματα γίνεται.

Οποιαδήποτε μορφή αλληλεγγύης και στήριξης είναι πολύτιμη για τα ωφελούμενα πρόσωπα.

Μπορείτε να στηρίξετε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία στον παρακάτω σύνδεσμο, αλλά και με κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
https://gogetfunding.com/4-is-calling/

Οι ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρόσφυγες φέρουν διπλό στίγμα

Οι ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρόσφυγες, μετανάστριες/-ες και αιτούσες/-ντες άσυλο είναι μια πληθυσμιακή ομάδα, η οποία φέρει διπλό στίγμα: Το βίωμα του να είναι κάποιος πρόσφυγας και ταυτόχρονα να ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες τους μόνοι, ήδη διωγμένοι από τις οικογένειές τους, την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία του τόπου καταγωγής τους. Είναι πολύ σύνηθες να έχουν πέσει θύματα βασανιστηρίων εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας-χαρακτηριστικών φύλου τους.

Ερχόμενες/-οι στην Ευρώπη, εξακολουθούν να είναι μόνες/-οι και να αποκρύπτουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους, ακόμη και κατά τη συνέντευξη για το άσυλο, από φόβο μην στοχοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές, την τοπική κοινωνία αλλά και τους συμπατριώτες τους.

Λίγα λόγια για τους «Ιμάντες»

Οι Emantes-International Lgbtqia+ Solidarity είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018 από ενεργά μέλη της συλλογικότητας “Lgbtqia+ Refugees Welcome” σε συνεργασία με επαγγελματίες στο πεδίο του προσφυγικού.

Στηρίζουν πρόσφυγες, αιτούσες/-ντες άσυλο και μετανάστριες/-ες που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα παρέχοντας τους ψυχοκοινωνική στήριξη ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα και τις δράσεις της, μπορείτε να ακολουθήσετε:

Facebook: Emantes Lgbtqia+ Solidarity 

Twitter: @emantes_lqbtqia

Instagram: emantes_lgbtqia_solidarity

Ιστοσελίδα: https://www.emantes.com/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)