to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 21.02.2022

Πολιτική

Η Καμάλα Χάρις έθεσε θέμα στον Μητσοτάκη για τη δολοφονία 23χρονου Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε στον πρωθυπουργό θέμα για την πορεία της δίκης όσον αφορά τη δολοφονία 23χρονου Αμερικανού πολίτη στη Ζάκυνθο


Η Καμάλα Χάρις έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου Μπακαρί Χέντερσον πριν από πέντε χρόνια στη Ζάκυνθο, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και που προκάλεσε την οργή της οικογένειας του νεαρού Αμερικανού καθώς η κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με διαρροή του Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε προσωπικά στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να την ενημερώσει σχετικά.

Να σημειωθεί ότι η δίκη -άρχισε σήμερα και διακόπηκε για τις 23 Φεβρουαρίου-   ξεκίνησε εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Γεώργιος Μπισμπίκης.

Η έφεση είχε ασκηθεί έπειτα από σχετική αίτηση που είχαν κατέθεσαν οι τότε συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή, για τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση τού θανάτου τού Μπακάρι Χέντερσον.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στην συνέχεια είχαν απαλλαχθεί της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης. Παρόντες και σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)