to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η καλύτερη μάσκα της Συνόδου Κορυφής

ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ καθόλου από τα ΜΜΕ -ούτε και επρόκειτο, φυσικά-, αλλά η κοινή γνώμη παρατήρησε πόσο αμέτοχος ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στις διεργασίες του πιο κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των τελευταίων ετών.


Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πήγε εκεί ως τουρίστας.Δεν συνομίλησε με τους άλλους ηγέτες του Νότου, δεν συμμετείχε στις συζητήσεις που έκαναν οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με την Αν. Μέρκελ και τους «σφιχτοχέρηδες», δεν έκανε ούτε διμερείς επαφές με οποιονδήποτε.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, δεν ασχολήθηκε. Μόνο όταν το επιτελείο του κατάλαβε ότι αυτή η στάση αδιαφορίας τον εκθέτει, σύρθηκε σε κάποιεςδιαβουλεύσεις. Οι φωτογραφίες από τις συναντήσεις αυτές τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο, γιατί περιγράφουν εξαιρετικά την ασχετοσύνη και την αδιαφορία του για τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ από όλα αυτά ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν υιοθετεί τα αιτήματα των τριών χωρών του Νότου για μια δίκαιη και αλληλέγγυα στήριξη από το ταμείο ανάπτυξης. Προτιμά σαφώς τη χρηματοδότηση με Μνημόνια. Γιατί αυτά που σκοπεύει να κάνει έχουν πολιτικό κόστος και τα Μνημόνια θα του επιτρέψουννα μοιραστεί το κόστος αυτό με τους Ευρω παίους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο το 2010.

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ απλώς ότι αυτό δεν είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι που πουλάει ο Κ. Μητσοτάκης. Με το που κέρδισε τις εκλογές, είχε παραιτηθεί από τη διαπραγμάτευση για τα μειωμένα πλεονάσματα, διαπραγμάτευση που παρέλαβε ώριμη και σχεδόν ολοκληρωμένη από τους προηγούμενους. Φορτώνοντας, βεβαίως, το κόστος στον ελληνικό λαό.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ο άνθρωπος είχε την καλύτερη μάσκα στη σύνοδο. Μας έκανε υπερήφανους. Να μην του το πιστώσουμε αυτό;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)