to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 07.06.2013

Πολιτική

Η «κακή μνήμη» καίει τον Πλασκοβίτη για τη λίστα Λαγκάρντ

«Κακή μνήμη» επικαλέστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης προκειμένου να δικαιολογήσει την άποψή του στην πρώτη του κατάθεση ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε στην Ελλάδα ατύπως και ανεπισήμως. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ελεγχθεί για ψευδορκία ο μάρτυρας, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι «κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλακή».


«Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεση του» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών κλήθηκε να καταθέσει ξανά στην Επιτροπή αφότου ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, το βράδυ της Τρίτης, καταθέτοντας στην Προανακριτική, αποκάλυψε έγγραφο αίτημα, με την υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, με το οποίο ζητούσε από τις γαλλικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να σταλεί στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ.

Αναλυτικά το έγγραφο

 

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρέσβης στο Παρίσι αποκάλυψε ότι ο κ. Πλασκοβίτης είχε ζητήσει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010 τη λίστα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και βάσει αυτής εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στις 29 Σεπτεμβρίου 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάθεσή του στις 31 Ιανουαρίου 2013 στην Επιτροπή, ο κ. Πλασκοβίτης δεν είχε αναφέρει ότι υπέβαλε το αίτημα γραπτώς και είχε κάνει λόγο μόνο για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Από την πλευρά του, ο πρέσβης Χαλαστάνης ισχυρίστηκε ότι βρήκε το έγγραφο Πλασκοβίτη στο αρχείο του γαλλικού υπουργείου.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει από την Προανακριτική όλο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να το μελετήσει πριν καταθέσει ενώπιον των μελών της.

Την ίδια μέρα αναμένεται να έχει φθάσει στην Επιτροπή και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη το βράδι.

Τέλος, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε, μετά από επίμονο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που έκρινε μη ικανοποιητικές τις απαντήσεις του, να στείλει διακομματική αντιπροσωπεία της στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Πηγή: tvxs.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)