to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Κ. Παπακώστα τα είπε στη νύφη για να τ' ακούσει η πεθερά

«Συντάσσομαι με την πρόταση της ΝΔ». Με αυτή τη φράση η βουλευτής της Β' Αθήνας Κατερίνα Παπακώστα τοποθετήθηκε κατά την ψηφοφορία στη βουλή το βράδυ της Πέμπτης, αποφεύγοντας το επικοινωνιακό «όχι» που επέλεξε η ΚΟ της ΝΔ.


«Συντάσσομαι με την πρόταση της ΝΔ». Με αυτή τη φράση η βουλευτής της Β' Αθήνας Κατερίνα Παπακώστα τοποθετήθηκε κατά την ψηφοφορία στη βουλή το βράδυ της Πέμπτης, αποφεύγοντας το επικοινωνιακό «όχι» που επέλεξε η ΚΟ της ΝΔ.

Κάποιες ώρες πριν, η κ. Παπακώστα από το βήμα της βουλής, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις από την στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη.

Εξέφρασε την ανησυχία της για την αναξιοπιστία του πολιτικού κόσμου αναφέροντας: «Πρέπει να βρούμε τη μέση οδό, αλλιώς θα μας καταπιεί ο αμοραλισμός, ο διχασμός και τα άκρα».

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της -χρησιμοποιώντας μάλιστα και απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Εβίτα»- ανέφερε: «Όλοι βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας. Τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται και βέβαια είμαστε προ των ευθυνών μας όλοι να σχεδιάσουμε μια πολιτική και μια στρατηγική για τη μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα, αναχαιτίζοντας τον πειρασμό του διχασμού και των ακροτήτων που τον συνοδεύουν».

Αν και χαρακτήρισε unfair την επιλογή να νομοθετήσει για την επόμενη κυβερνητική περίοδο, υπογράμμισε τη θεσμική συνέχεια του κράτους.

Τα όσα είπε η κ. Παπακώστα δεν είναι απλά μια έκφραση πικρίας για την πρόσφατη απομάκρυνσή της από τα καθήκοντα του τομέα Υγείας της ΝΔ, αλλά εντάσσονται στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όσους παρακολουθούν τα της Πειραιώς είναι γνωστό ότι υπήρχαν εξ αρχής διαφωνίες στη στρατηγική της ηγετικής ομάδας, η οποία επένδυσε στην καταστροφολογία και στο διαρκές αίτημα για εκλογές. Τώρα πια που αυτή η στρατηγική έχει ηττηθεί εν τοις πράγμασι, η κυβέρνηση δεν έχει πέσει, αυτές οι φωνές στη ΝΔ γίνονται πιο έντονες.


 

Γ. Βλάχος: Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια διευθέτησης του χρέους

Δεν ήταν μόνο η Κατερίνα Παπακώστα που διαφοροποιήθηκε από την κεντρική εκφώνηση. Στο θέμα του χρέους και τη στάση της ΝΔ αναφέρθηκε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ανήκει επίσης στην καραμανλική πτέρυγα.

«Εμείς, στην προσπάθεια διευθέτησης του χρέους, πράγματι, θα σταθούμε αλληλέγγυοι. Διότι, αλίμονο, μετά από τόσα που έχουν γίνει, μετά από τόσα που ψηφίζετε, να μην μπορέσουμε να διευθετήσουμε το χρέος. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει αυτήν την όποια προσπάθεια κάνει η κυβέρνηση, γιατί πραγματικά ξεκίνησε με μία δήλωση από το 2012, τη διατηρούμε ζωντανή μέχρι σήμερα και νομίζω ότι τώρα πια είναι η στιγμή να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μία καλύτερη λύση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος, πάντως, επέκρινε την κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο.

Και νέα εμφάνιση Αντώναρου στα social media

Καθόλου τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επανεμφάνιση του Ευάγγελου Αντώναρου, πάλι μέσω των social media, αργά το βράδυ της Πέμπτης. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o κ. Αντώναρος αναφέρει: «Και τώρα που τελείωσε η ψηφοφορία κι ο καθένας εξέφρασε τη θέση του, να θυμίσω ποιος μας έβαλε στα μνημόνια και στο ΔΝΤ -και μάλιστα με πρόθεση:

Ο κύριος «λεφτά υπάρχουν», κατά κόσμον Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, και η κυβέρνησή του.

Ναι όλοι αυτοί που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους λες κι είναι αθώες περιστερές και αποσιωπούν ότι αυτοί είναι που απομείωσαν τη σύνταξη της 92χρονης μητέρας μου κατά 30% και βάλε.

Γιατί εμείς δεν ξεχνάμε. Κι είμαστε πολλοί. Και ξέρουμε ποιος έκανε τι. Και ποιος έχει θέση στη παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρθηκε και η Κατερίνα Παπακώστα: «Η Νέα Δημοκρατία -ας μην ξεχνάμε- είναι η ιστορική παράταξη με ισχυρά ίχνη στον κοινωνικό ιστό της χώρας η οποία θεμελίωσε τη δημοκρατία, ιδρυτής είναι ο κορυφαίος Έλληνας πολιτικός του 20ού αιώνα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος άφησε την Ελλάδα, όταν έφυγε, μέλος της Ευρώπης, με αδιατάρακτη δημοκρατία, με κοινωνική γαλήνη, με ισχύ ενόπλων δυνάμεων, με πλούτο, με πηγές ενέργειας, με ισχυρή οικονομία και με επενδύσεις σε ξένες χώρες, ριζοσπάστης στον συντηρητισμό του, επέβαλε τη λήθη και αναχαίτισε τον διχασμό και τα άκρα και έκανε πολιτική βιωματική πράξη πολιτικής συμπεριφοράς το μέτρο και τη μετριοπάθεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο στενός πυρήνας των ανθρώπων του αναζητούν τις τελευταίες μέρες -μετά την οριστική ακύρωση του σεναρίου το οποίο υποστήριξαν με πάθος όλο το προηγούμενο διάστημα- ένα νέο πολιτικό αφήγημα.

Ο ίδιος όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι «βαρόνοι» της ΝΔ θα επανεμφανιστούν. Γι' αυτό άλλωστε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του μίλησε για τα όρια του πολιτικού συστήματος με αφορμή τις γαλλικές εκλογές, την ήττα των παραδοσιακών κομμάτων και την ανάγκη προσαρμογής της ΝΔ σε νέα δεδομένα. Και επανέλαβε ότι έχει αναλάβει τη δέσμευση για ριζικές αλλαγές στο κόμμα του.

Αν ο ίδιος μετά την ήττα του αφηγήματός του στραφεί ραγδαία στο εσωτερικό του κόμματός του, το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι απαλλαγμένοι από το άγος των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά τα ψήγματα προμηνύουν μια ενδιαφέρουσα περίοδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)