to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 21.08.2019

Πολιτική

Η Κ. Νοτοπούλου για τα δήθεν εμπόδια σχετικά με το Πάρκο Μνήμης στη Θεσσαλονίκη

Είναι «δήθεν» εμπόδια διότι και ζήτημα χρήσης σιδηροδρομικών γραμμών εντός του πάρκου δεν υφίσταται καθώς δεν επηρεάζεται η λειτουργία τους, και ζήτημα παραχώρησης έκτασης από την ΓΑΙΑΟΣΕ στο Δήμο δεν υπάρχει, καθώς εντάσσεται στη συνολική υλοποίηση και παραχώρηση του Πάρκου προς χρήση, τονίζει η Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση της Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, σχετικά με δημοσίευμα για το Πάρκο Μνήμης στην Θεσσαλονίκη:

Με έκπληξη, ενημερωθήκαμε για δημοσιεύματα στον τύπο, περί δήθεν εμποδίων που ανέκυψαν στην δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην Θεσσαλονίκη. Και είναι «δήθεν» εμπόδια διότι και ζήτημα χρήσης σιδηροδρομικών γραμμών εντός του πάρκου δεν υφίσταται καθώς δεν επηρεάζεται η λειτουργία τους, και ζήτημα παραχώρησης έκτασης από την ΓΑΙΑΟΣΕ στο Δήμο δεν υπάρχει, καθώς εντάσσεται στη συνολική υλοποίηση και παραχώρηση του Πάρκου προς χρήση.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Πάρκο Μνήμης, αποτελούν σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη, τόσο για το ιστορικό φορτίο που φέρουν, όσο και για τη δυνατότητα που προσφέρουν για την  αναβάθμιση της Δυτικής πλευράς της πόλης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσαν από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητα την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου, ως μια μάχη της μνήμης απέναντι στην λήθη, ως μια δέσμευση ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει το παρελθόν ως εφιάλτης.

Σε αγαστή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, το Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΓΑΙΑΟΣΕ, την Ισραηλίτικη Κοινότητα, την Γερμανική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, δόθηκαν λύσεις σε σύνθετα ζητήματα και τέθηκαν οι βάσεις για την ασφαλή υλοποίηση του έργου.

Χαιρόμαστε που ο Υπουργός Υποδομών δηλώνει ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει το έργο. Ελπίζουμε η συνταγή της ανακάλυψης εμποδίων εκεί που δεν υπάρχουν, να αποτελεί απλώς μια ευκαιρία επίδειξης της «αποφασιστικότητας» του να επιλύει ως «από μηχανής Θεός» τα προβλήματα που του «φόρτωσε» η προηγούμενη Κυβέρνηση. Ας είναι έτσι. Αρκεί να μην υποκρύπτονται προθέσεις ακύρωσης ή αλλαγής των όρων δρομολογημένων παρεμβάσεων, εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Η χρονική στιγμή των δηλώσεων, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για μία άλλη εμβληματική παρέμβαση στη Δυτική Θεσσαλονίκη, την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, μας δημιουργεί έντονη ανησυχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)