to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 01.02.2019

Διεθνή

Η Ιταλία δεν αφήνει το διασωστικό Sea Watch 3 να αποπλεύσει, επικαλείται μη τήρηση... περιβαλλοντικών κανόνων

«Μη τήρηση συγκεκριμένων κανόνων διαπιστώθηκε στο πλοίο Sea Watch 3», σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή - «Μας μπλοκάρουν για πολιτικούς λόγους» απαντά το πλήρωμα του πλοίου, μοναδικού που επιχειρούσε διασώσεις στη Μεσόγειο, όπου ήδη έχουν πνιγεί δεκάδες μετανάστες τον Ιανουάριο του 2019.


Η ιταλική ακτοφυλακή έκανε γνωστό ότι στο πλοίο Sea Watch 3 διαπιστώθηκε η μη τήρηση συγκεκριμένων κανόνων, έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν σήμερα. Πρόκειται για το σκάφος οργάνωσης από το οποίο αποβιβάστηκαν, χθες, οι 47 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι είχαν διασωθεί πριν από δυο εβδομάδες στην κεντρική Μεσόγειο. Ακολούθησε το γνωστό, πλέον, «θρίλερ» με τους ανθρώπους να παραμένουν, εν μέσω κακοκαιρίας, στο πλοίο επί 12 μέρες καθώς η Ιταλία δεν άνοιγε τα λιμάνια της. Τελικά, επτά χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να αποδεχθούν εκείνες τους πρόσφυγες αυτούς.

Τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, όπως έγινε γνωστό, αφορούν - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς «την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια κατά την πλεύση».

Δεν πρόκειται για επίσημη κατάσχεση, αλλά η ιταλική ακτοφυλακή υποστηρίζει ότι «μέχρι να λυθούν τα προβλήματα αυτά, το πλοίο δεν θα πρέπει να αποπλεύσει από το λιμάνι της Κατάνης».

Η ιταλική κυβέρνηση, υπενθυμίζεται, τάσσεται κατά της δράσης των πλοίων που ανήκουν σε ΜΚΟ στην Μεσόγειο και τους έχει απαγορεύσει να εισέρχονται στα λιμάνια της χώρας.

«Μας μπλοκάρουν για πολιτικούς λόγους»

«Όπως υποθέσαμε, μας μπλοκάρουν για πολιτικούς λόγους. Ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στην ακτοφυλακή να βρουν έναν λόγο να μας σταματήσουν. Μπορούν να αλυσοδέσουν τα πλοία μας, αλλά δεν μπορούν να αλυσοδέσουν την αλληλεγγύη», το μήνυμα του πληρώματος του SeaWatch, του μόνου πλοίου που επιχειρούσε διασώσεις στη Μεσόγειο, όπου ήδη έχουν πνιγεί δεκάδες μετανάστες τον Ιανουάριο του 2019.

Η στιγμή της αποβίβασης, χθες, των μεταναστών μετά τη 12ήμερη περιπέτειά τους:

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Sea Watch 3

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)